Вести

 50 година рада и 70 година живота глумца и књижевника Милана Цација Михаиловића Фото: Татјана Галић Зетовић

50 година рада и 70 година живота глумца и књижевника Милана Цација Михаиловића

У оквиру пратећег програма 28.фестивала „Дани Зорана Радмиловића“, у зајечарском театру и отворена је изложба фотографија и представљена књига „Успоменар 3“ Милана Цација Михаиловића, књижевника и глумца.

На тај начин Народно позориште Тимочке Крајине "Зоран Радмиловић“ придружује се обележавању 50 година рада и 70 година живота овог глумца и књижевника.Тим поводом, директор Владимир Ђуричић уручио му је повељу и статуету Зорана Радмиловића и захвалио на свему што је учинио за Зајечар, за наше позориште, али за културу у Србији.

Цаци Михаиловић одиграо је више од 120 улога у позориштима у Београду и Србији, око 150 улога на телевизији и филму и око 700 улога у драмском програму Радио Београда.Дипломирао је глуму 1972. Године.Као стипендиста Народног позоришта у Београду одиграо је више улога у том позоришту. У Атељеу 212 је од 1972. године до пензионисања,2014. године. Од великог броја улога које је одигреао у Атељеу издвајамо Мирка из представе „Маратонци трче почасни круг“, Јеленчета Вилотића из Радована Трећег,Обе представе Душана Ковачевића, Кнеза Голицина у „Марији“ Исака Бабеља, Симеон Његован унук у „Корешподенцији“ Борислава Пекића .

„Успоменар 3 „ објављен је у издању наше куће. Анегдоте са проба, представа и неизбежног бифеа Атељеа 212 које је неуморно прикупљао објавио је у три књиге Успоменара за које каже да су "више омаж изузетним људима са којима је имао срећу да игра".

Према речима Цација Михаиловића, на изложби се види бар мали део онога што је он за 50 година урадио. Он је захвалио директору зајечарског позоришта на издавању књиге и прериђивању изложбе, а захвалио је и Зорану Радмиловићу што га је довео у Зајечар. Јер ,како је рекао први пут је дошао са њим, а касније више пута због њега.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.