Вести

Обележена тридесета годишњица од смрти Зорана Радмиловића

Обележена тридесета годишњица од смрти Зорана Радмиловића

Скромном свечаношћу у Зајечару је обележена тридесета годишњица од смрти Зорана Радмиловића, једног од највећих глумаца на овим просторима. Минутом ћутања и полагањем венаца на споменик свом суграђанину, Зајечарци су се још једном сетили и одали дужну пошту великом глумцу. Венце су положили делегације града Зајечара и Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић".

"Велики људи никада не умиру, легенде живе, а једна је свакако Зоран Радмиловић, по ком је Зајечар препознатљив", рекла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

"Имамо срећу да живимо у граду одакле је Зоран Радмиловић. Морамо да наставимо и даље да оправдамо име позоришта које је добило по овој глумчини", каже Селена Ристић Витомировић, глумица.

Зоран Радмиловић је рођен 11. маја 1933. године у Зајечару. У каријери је имао више од 200 улога на филму. Прву већу улогу добија 1964. у позоришној представи Атељеа 212 "Краљ Иби". Остао је препознатљив и по "Радовану Трећем".

Своју последњу представу одржао је 9. јуна 1985. Само три дана касније пребачен је у болницу из које се није вратио. Од 1991. године, на манифестацији "Дани Зорана Радмиловића", додељује се награда "Зоранов брк", која је установљена у његово име.

Име глумца Зорана Радмиловића носи улица и кућа у којој је провео део младости, као и позориште у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.