Вести

Град Зајечар негује и чува сећање: Обележен Дан ослобођења у Другом светском рату

Град Зајечар негује и чува сећање: Обележен Дан ослобођења у Другом светском рату

Данас је обележен Дан ослобођења Града Зајечара у Другом светском рату.

Тим поводом у салону Градске управе у Зајечару организован је пријем за представнике Амбасаде Русије у Србији, након чега су положени венци на спомен обележје „Костурница“ и одата почаст палим борцима Црвене армије и борцима НОР-а.

Вјачеслав Аликин, први секретар Амбасаде Русије у Србији је након састанка у Градској управи у Зајечару рекао да Руски народ никад не заборавља велики допринос српског народа за заједничку победу против фашиста.

-Част ми је и задовољство бити данас овде уз вас и пуно хвала свим српским и руским херојима. Представници локалне самоуправе су поводом обележавања данашњег дана истакли да град Зајечар на овај начин негује и чува сећање на погинуле, а тако ће бити и у будућности.

-Овај датум, када је 1.266 припадника Црвене армије, разне националности, дало живот за ослобођење нашег града, заједно са 57 припадника партизанских јединица, је сигурно у историји Зајечара један од значајнијих датума и морамо се увек сетити тих људи, и одати им почаст. Надам се да више никада неће бити оваквих повода за обележавање, већ да ћемо са нашим пријатељима из Русије и других земаља, економски сарађивати што више, да јачамо Зајечар и њихове земље, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.