Вести

Одата пошта палим борцима за ослобођење Зајечара у Другом светском рату

Одата пошта палим борцима за ослобођење Зајечара у Другом светском рату

Одавањем поште и полагањем венаца на споменик погинулим борцима у другом светском рату, на спомен „Костурници“, данас је обележен Дан коначног ослобођења Зајечара. У заједничкој гробници у Зајечару леже кости и око 1300 војника и официра Црвене армије која је 8. октобра 1944. ослободила Зајечар од Немаца.

Церемонији су присуствовали Михајл Круглов, први секретар Руске федерације у Београду и Анар Аџамов, саветник амбасадора Азербејџана, делегација града Зајечара, СУБНОР-а и осталих борачких организација. Након полагања венаца Др Мирко Николић заменик градоначелника Зајечара припедио је пријем за представнике амбасаде Русије и Азербејџана и делегације Субнора и Војске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.