Вести

Туристичка организација града Зајечара на сајму “Gusti di frontiera”: Мотиви Зајечара и Србије у Италији!

Туристичка организација града Зајечара на сајму “Gusti di frontiera”: Мотиви Зајечара и Србије у Италији!

Туристичка организација града Зајечара и ове године наступа на сајму “Gusti di frontiera” у Горицији, који се одржава од 26. до 29. септембра.

На штанду Туристичке организације изложен је промотивни материјал и сувенири са мотивима града Зајечара, источне Србије, али није изостала ни промоција касноантичког локалитета „Феликс Ромулијана“, нашег туристичког бисера. Посетиоцима су подељене и брошуре о културној и туристичкој понуди града Зајечара на италијанском језику.

Сајам “Gusti di frontiera” је за пар дана посетило близу милион људи, а штанд на коме је град Зајечар уједно и једини представник Србије, посетили су многи који су на овај начин могли да се информишу о нашој земљи.

Вечерас, на затварању сајма наступиће Градски фолклорни ансамбл “ЗоРа” и трубачки оркестар из Тимочке крајине. Сви посетиоци ће имати прилику да чују нашу изворну музику, да виде игре из нашег краја, али и да уживају у дезенима српске традиционалне ношње.

Традиционално, крајем септембра у предивном амбијенту града Гориција, одржава се један од најпознатијих и најпосећенијих сајмова у овом делу Италије, који расте из године у годину, посебно по броју посетилаца.

Туристичка организација града Зајечара је представила нашу земљу и сва њена туристичка, културна и историјска богатства. Ни ове године нису изостале речи хвале, како за презентацију наше земље, тако и за све оно што град Зајечар може да понуди људима који желе да га посете.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.