Вести

Зајечар: Завршена 19. Међународна филозофска школа

Зајечар: Завршена 19. Међународна филозофска школа

У Зајечару је завршена 19. Међународна филозофска школа „Феликс Ромулиана“ која је окупила око 50 полазника и 31 предавача и из Србије, Бугарске, Македоније, Републике Српске,Хрватске, Немачке и Италије.

Директор школе проф. др Миленко Бодин пријатно је изненађен великим интересовањем учесника, и то не само филозофске струке , већ и припадника других интелектуалних струка које је привукла тема овогодишње филозофске школе – “Безбедност и слобода”. Они су допринели да се ова тема у Зајечару осветли и да се појаве најквалитетнија мишљења о овим кључним проблемима не само друштва у Србији, већ и у Европи и свету.

Међу еминентним предавачима у школи био је и професор филозофије Стефан Зоргнер који предаје на Универзитетима у Риму и Берлину. Он истиче да је уживао у раду филозофске школе и да је срео многе колеге са Балкана, са којима се и раније сусретао, са којима дели иста интересовања. Што се тиче теме скупа, добро је што су ту били заступници и аналитичке и континенталне филозофије што је допринело доношењу квалитетнијих закључака.

Организатори филозофске школе су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Центар за примењену филозофију и друштвена истраживања из Београда, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 30
  авг
  Зајечар: Почиње Међународна филозофска школа

  Међународна филозофска школа, 19. по реду организује се од 30.августа до 1. септембра на тему ,,Безбедност и слобода”. Свечано отварање филозофске школе је данас у 17 сати на Ромулијани .

  Више
 • 28
  окт
  Зборник радова Филозофске школе на 61.Сајму књига

  На 61. Сајму књига у Београду, на штанду Издавачке куће "Албатрос плус" у суботу ће бити промовисана издања Међународне филозофске школе Феликс Ромулијана 2007-2015 (зборник излагања), које је ове године објавила Установа Центар за културу и туризам "Цекит" у Зајечару.

  Више
 • 30
  авг
  Завршена 16. Филозофска школа у Зајечару

  „Смисао и сврха полемике“ и “Проблем темпоралних парадокса” биле су неке од тема последњег дана Филозофске школе „Феликс Ромулијана“ у великој сали Скупштине града Зајечара.

  Више
 • 29
  авг
  Отворена 16. Међународна Филозофска школа

  Зајечар је домаћин учесницима 16. Филозофске школе “Феликс Ромулијана”. Филозофи и студенти са нишког, новосадског и београдског универзитета полемисаће овог викенда о актуелним темама из области филозофије, социологије и демократије.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.