Вести

Сутра плешу зајечарски матуранти!

Сутра плешу зајечарски матуранти!

У Зајечару се у петак, 17. маја, тачно у подне на централном градском тргу игра традиционални Матурантски плес или „European qadrille dance festival“ , који ученици завршних разреда средњих школа истовремено играју у градовима широм Европе. Сви матуранти плешу исту кореографију уз музику Јохана Страуса (Слепи Миш).

У Зајечару ће плесати 510 матураната из све четири средње школе.

Ова манифестација у Србији је почела 2005. године, а први град који се прикључио овом пројекту Плесног Савеза Словеније био је Краљево. После Краљева, 2006. године прикључио се и Ниш, а од 2007. године још тридесетак градова у Србији, међу којима и Зајечар.

У оквиру ове манифестације постигнут је Гинисов рекорд, 2011. године када је квадрил играло 33.202 плесача.Организатор матурантског плеса у Зајечару је Народно позориште Тимочке крајине- Центар за културу “Зоран Радмиловић” а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 17
  мај
  Зајечарски матуранти отплесали свој плес!

  Матуранти четири зајечарске средње школе, њих 510, отплесали су данас на централном градском тргу, свој матурантски плес. Зајечар се тако поново придружило европским градовима широм континента који учествују у акцији „Еуропеан Qуадрилле Данце Фестивал”, која се у нашем граду одржава од 2007. године.

  Више
 • 22
  мај
  Зајечарски матуранти плесали тачно у подне

  Матуранти зајечарских средњих школа извели су традиционални синхронизовани плес Квадрил на градском Тргу ослобођења. У Зајечару се ова манифестација обележава осму годину.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.