Вести

Зајечарски матуранти плесали тачно у подне

Зајечарски матуранти плесали тачно у подне

Матуранти зајечарских средњих школа извели су традиционални синхронизовани плес Квадрил на градском Тргу ослобођења. У Зајечару се ова манифестација обележава осму годину, с циљем обарања светског рекорда у заједничком плесу.

Уз звукове оперете "Слепи миш" Јохана Штрауса, тачно у подне плесали су матуранти широм Европе, а циљ "Плеса са Европом" била је и едукација средњошколаца, учење лепим манирима, као и јачање тимског духа и заједништва. Ту идеју, као и кореографију, зајечарски матуранти су одлично прихватили.

Плесни клуб "La Luna" из Јагодине у Србији овај пројекат спроводи од 2007.године. Квадрил или матурантски плес емитован је преко сателита, а 2011. године је оборен и Гинисов рекорд када је истовремено наступило 33 202 плесача.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.