Вести

Зајечарски матуранти плесали тачно у подне

Зајечарски матуранти плесали тачно у подне

Матуранти зајечарских средњих школа извели су традиционални синхронизовани плес Квадрил на градском Тргу ослобођења. У Зајечару се ова манифестација обележава осму годину, с циљем обарања светског рекорда у заједничком плесу.

Уз звукове оперете "Слепи миш" Јохана Штрауса, тачно у подне плесали су матуранти широм Европе, а циљ "Плеса са Европом" била је и едукација средњошколаца, учење лепим манирима, као и јачање тимског духа и заједништва. Ту идеју, као и кореографију, зајечарски матуранти су одлично прихватили.

Плесни клуб "La Luna" из Јагодине у Србији овај пројекат спроводи од 2007.године. Квадрил или матурантски плес емитован је преко сателита, а 2011. године је оборен и Гинисов рекорд када је истовремено наступило 33 202 плесача.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 01
  авг
  Екипа Зајечара освојила 4. место на такмичењу "City Games"

  У финалу „City Games“ такмичења екипа Зајечара освојила је 4. место на Државном првенству у играма на води. Велико финале одржано је у Чачку, прво место припало је екипи града Суботице.

  Више
 • 18
  јун
  Ускоро фабрика у Зајечару! Посао за 2 000 људи!

  Након обиласка Бољевца, Сокобање и Књажевца председник се обратио окупљеним грађанима у центру Зајечара. На почетку свог обраћања Вучић се извинио грађанима због 25 минута кашњења, а затим је говорио о планираним улагањима у овај део Србије, најавивши запошљавање 2.000 људи у Зајечару.

  Више
 • 17
  мај
  Зајечарски матуранти отплесали свој плес!

  Матуранти четири зајечарске средње школе, њих 510, отплесали су данас на централном градском тргу, свој матурантски плес. Зајечар се тако поново придружило европским градовима широм континента који учествују у акцији „Еуропеан Qуадрилле Данце Фестивал”, која се у нашем граду одржава од 2007. године.

  Више
 • 16
  мај
  Сутра плешу зајечарски матуранти!

  У Зајечару се у петак, 17. маја, тачно у подне на централном градском тргу игра традиционални Матурантски плес или „European qadrille dance festival“ , који ученици завршних разреда средњих школа истовремено играју у градовима широм Европе.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.