Вести

Међународни дан шале у фоајеу зајечарског театра

Међународни дан шале у фоајеу зајечарског театра

Поводом 1.априла - Међународног дана шале у фоајеу зајечарског театра синоћ је представљена књига „Главоломке тимочких афористичара и хумориста“ аутора Миодрага Цековића, у издању Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић“.

Књига обухвата део опуса око 100 тимочких афористичара и аутора хумотистичко-сатиричних текстова , који су као ,,Тимокови афористичари “35 година били окупљени око уредника листа ,,Тимок” и великог прегаоца Сергија Лајковића , од 1980. године до његове изненадне смрти 2005.године.

У уводу књиге аутор Миодраг Цековић истиче да су ,,главоломке” и ,,жаоке” најдуже живеле у “Последњем ступцу” рубирици коју је Лајковић уређивао у Регионалном листу "Тимок”.

На промоцији су говорили рецензент издања Живојин Денчић, аутор Миодраг Цековић , афористичар Милен Миливојевић,овогодишњи добитник награде “Радоје Домановић” као и модератор промоције, књижевник Саша Јеленковић. Своје афоризме објављене у књизи говорили су : Бранислав Дервишевић, Драган Митровић, Живојин Денчић, Милен Миливојевић, Миодраг Цековић и други, а глумац зајечарског театра Бранислав Мијатовић читао је афоризме покојних аутора, међу којима су Горан Алексић и Бранислав В. Бранковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 01
  јул
  Бесмртни зајечарски боеми на једном месту - у књизи

  У сали Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Зајечару промовисана је књига „Бесмртни зајечарски боеми“, аутора Миодрага Цековића. Аутор каже да су му већину прича објављених у књизи испричали сами актери, познати зајечарски боеми са којима сам се често дружио, као и њихови блиски рођаци и пријатељи.

  Више
 • 17
  јун
  Промоција 9.Сабора косовских Срба Тимочке крајине

  У Звездану се у суботу, девету годину за редом, окупљају аматери из тимочких села чији мештани воде порекло из јужне српске покрајине. У сусрет 9.Сабору косовских Срба Тимочке крајине на Тргу ослобођења у Зајечару одржана је промоција манифестације и позвани Зајечарци да сутра буду гости сабора.

  Више
 • 28
  апр
  "Трагање за здрављем" учитеља здравља

  У Народном музеју у Зајечару представљена je књига "Трагање за здрављем - историја превентиве Тимочке крајине (1828-1953)" прим. др Петра Пауновића.

  Више
 • 12
  дец
  Установа Гитаријада обележила годишњицу оснивања

  Установа Гитаријада Зајечар обележила је годишњицу свог оснивања. Тим поводом су уручене Захвалнице заслужним организацијама и појединцима, који су учествали у организацији 49. Гитаријаде и допринели промоцији најстаријег рок Фестивала у земљи.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.