Вести

Отворена самостална изложба слика Наташе Божовић

Отворена самостална изложба слика Наташе Божовић

У Галерији Дома културе у Котлујевцу отворена је самостална изложба слика Наташе Божовић из Бијелог Поља у Црној Гори , која је аутор више самосталних изложби и учесник више међународних колонија, као и многобројних колективних изложби.

Владимир Ђуричић, директор Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић” је изразио задовољство због отварања изложбе слика уметнице из Бијелог Поља и најавио да је ово почетак сарадње са њом и уметницима из тог краја.

Изложбу је отворио Драгољуб Фируловић Фирул, сликар, песник и музичар из Неготина.Он је нагласио да је Наташа Божовић самоука сликарка, али веома талентована .На 20 изложених слика преовлађују пејзажи, мртва природа, ентеријери. Оно што даје вредност њеним сликама је колорит на коме јој могу позавидети озбољни сликари.

-Њено сликарство носи печат , боју и титраје родног места, али и Грчке, где је сликарка живела и стварала током једног периода живота. Свака њена слика је прича за себе. Наташа Божовић своју аутобиографију исписује бојом и цртежом, а не речима”, истакао је Драгољуб Фируловић.

Ауторка изложбе Наташа Божовић је нагласила да јој је част што изложбу слика приређује у Зајечару, граду уметности , граду Зорана Радмиловића и захвалила организаторима, Установи Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић” што су јој омогућили да изложи своје радове.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.