Вести

Нов изглед Чупићеве и улице Краљевића Марка

Нов изглед Чупићеве и улице Краљевића Марка

Чупићева улица и улица Краљевића Марка добијају нови изглед.

Ради се на пресвлачењу коловоза афалтом, као и на уређењу тротоара. Радове је обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић са својим сарадницима, који је том приликом рекао да се ради око 360 метара пута и тротоара, а да град Зајечар не планира ту да стане, јер ће у наредном периоду многе улице у граду добити потпуно нови изглед.

-У оквиру Плана комуналне изградње и летњег одржавања, тренутно се ради 250 метара тротоара и асфалта у Чупићевој улици, у оном делу који ове године може да се ради, остатак улице, до „Два брата“, радиће се наредне године, након завршетка радова на локацији бивше фабрике „Арсеније Спасић“. Такође, радимо улицу Краљевића Марка, неких 150 метара, дакле, укупно се данас ради око 360 метара тротоара и пута, са свом оном пратећом инфраструктуром која је неопходна, а вредност радова је преко пет милиона динара. У току ове недеље вероватно ће бити започети радови на санацији пута Брусник-Бруничка станица, и то су послови који ће бити реализовани у овој недељи, када је у питању комунална изградња“, истакао је Ничић и додао:

-Оно што је важно је да се морају решити и неки имовински односи, па ће кроз План комуналне изградње, наредне године, бити санирана комплетна улица Ђуре Салаја, тамо докле се стало када смо улицу радили из правца Полицијске управе. Имамо у плану да у овом делу урадимо и Лењинову улицу и наравно остатак Војничке улице, чим се реше неки имовински односи јер се пола улице води на Министарство одбране, а та улица је и доста широка. Проблем је и око учешћа грађана. Десна страна из овог правца су насеља, друга страна су објекти Војске, тако да ћемо видети да решимо тај проблем, па да том улицом затворимо цео тај круг извођења радова. Морамо да видимо како ћемо да решавамо и улице у насељу Подлив које нису могле да се реше кроз улагање грађана, и то након завршетка пројекта, а пре почетка изградње моста који ће повезивати два насеља, Котлујевац и Подлив.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  Асфалтирана улица у Дубочану

  Најављени радови на одржавању и асфалтирању улица у зајечарским селима увелико су у току. У Дубочану, у центру села за викенд је завршено асфалтирање улице дужине око 300 метара, за шта је утрошено 150 тона асфалта.

  Више
 • 19
  апр
  Почело асфалтирање улица у Зајечару

  Почело је асфалтирање улица у Зајечару. Данас је нов изглед добила улица Генерала Гамбете. Дужина асфалта је 250 метара. Извођач радова је Штрабаг.

  Више
 • 26
  сеп
  Асфалтирана Приједорска улица

  Асфалтирањем Приједорске улице завршен је програм асфалтирања улица планиран за 2012. годину у Зајечару. -Уговори су склопљени још тада са сада угашеном Дирекцијом за изградњу“, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић приликом обиласка радова у овој улици.

  Више
 • 16
  јун
  Асфалтирање Улице 29.новембра

  Прва фаза реконструкције Улице 29.новембра, у дужини од 200 метара, приводи се крају. Четири недеље након што су радници Штрабага почели да скидају калдрму са саобраћајнице, која спаја тај део града са државним путем Зајечар-Параћин, данас је почело асфалтирање.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.