Вести

Сајам „Здраво-домаће-природно“ у Зајечару -Преко 200 излагача на Тргу ослобођења

Сајам „Здраво-домаће-природно“ у Зајечару -Преко 200 излагача на Тргу ослобођења

Сајам „Здраво-домаће-природно“, седми по реду свечано је отворен на Тргу ослобођења у Зајечару.

На сајму је било преко 200 излагача из целе Србије, али и региона, који су дошли да презентују своје производе, али и да међусобно размене знања и искуства. У оквиру ове међунардоне, традиционалне манифестације, одржала су се још два сајма, Сајам финансирања, четврти по реду и трећи Сајам туризма.

Културно-уметнички програм, на отварању сајма, приредили су ученици Основне школе „Десанка Максимовић, а присутне је поздравио и Дејан Тошић, директор ПКС – РПК у Зајечару, који се том приликом захвалио гостима и излагачима, указујући на значај одржавања ове традиционалне манифестације.

- Ове године имамо преко 200 излагача из целе Србије, од Војводине до Лесковца. Дошли су нам опет излагачи из Бања Луке, Мостара, Хрватске, њих 12 је дошло из Словеније, који су пре свега дошли да обиђу сајам и Феликс Ромулијану. Оно што је један од успеха ове манифестације је што људи из Словеније остају дуже од једног дана, како би видели наше туристичке лепоте, истакао је Тошић.

Град Зајечар је и ове године препознао значај овог сајма и укључио се у саму организацију.

-Град Зајечар је препознао значај одржавања оваквог Сајма јер кроз „Здраво-домаће-природно“ људи промовишу традиционалну, домаћу кухињу, производе… Такође, кроз овај сајам се повећава производња, размењују се знања и искуства, док кроз Сајам финансирања, разне банке и осигуравајућа друштва могу да своју понуду презентују привредницима и грађанима. Кроз Сајам туризма, може се представи туристичка понуда града Зајечара, али и Тимочке крајине и целе Србије. Град Зајечар је од почетка подржавао овај Сајам, а тако ће бити и у будуће, јер је предивно све ово данас видети на зајечарском тргу и предивно је учествовати у свему овоме, истакла је Марина Милић, заменица градоначелника града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.