Вести

Завршена 25. Међународна ликовна колонија „Гамзиград 2018“

Завршена 25. Међународна ликовна колонија „Гамзиград 2018“

У Гамзиградској бањи завршена је 25. Међународна ликовна колонија „Гамзиград 2018“, на којој је учествовало 15 уметника из Србије, Црне Горе, Македоније, Бугарске и Француске. Десетодневна колонија одлично је организована и сви учесници понеће са собом најлепше утиске.

Уметници, међу којима је 13 сликара , један вајар и један фотограф, поклониће граду Зајечару по два уметничка дела, као легат.

Новина је да ће сви учесници организовати изложбу радова са колоније у месту одакле долазе.

Прва изложба биће организована већ 10. септембра у Тршићу, с обзиром на то да се родно место Вука Караџића налази у општини Лозница, одакле долази селектор и учесник овогодишње ликовне колоније Мр Драго Симић .

Успешни организатори десетодневне ликовне колоније су Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Електропривреда Србије, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.