Вести

52. Гитаријада: Позната имена такмичарских бендова

52. Гитаријада: Позната имена такмичарских бендова

Председник Организационог одбора 52. Гитаријаде, градоначелник Зајечара Бошко Ничић одржао је конференцију за медије када је објавио имена такмичарских демо бендова који ће учествовати на 52. Гитаријади.

На конкурс 52. Гитаријаде пријавило се укупно 68 демо бендова. Пријаве су стигле из свих република некадашње СФРЈ, али и из Бугарске и Румуније.

Комисија, коју чине Милан Ђурђевић (фронтмен Неверних Беба) , Владимир Ђуричић директор Народног позоришта Зоран Радмиловић – Центар за културу Зајечар и ПР Гитаријаде – Јадранка Јанковић Нешић, изабрала је следеће демо бендове за учешће у такмичарском делу 52. Гитаријади:

АМНЕЗИЈА - Београд (СРБИЈА)

РЕД ДАНГЕР -Неготин (СРБИЈА)

КЛЕР -Нови Сад (СРБИЈА)

РОВ - Смедерево (СРБИЈА)

ИНФИНИТИВ - Пожаревац (СРБИЈА)

ЦОРНИX – Бања Лука, (БиХ)

ТХЕ СYНЕРГY –Тузла, (БиХ)

НАВY НЕ ОБЕЦАВА – Београд, (СРБИЈА)

АЛЕЈА ВЕЛИКАНА – Београд, (СРБИЈА)

ГМО - Зајечар (СРБИЈА)

Десет пријава одбачено је као нерегуларно због неиспоштованих услова конкурса. Услов је био да се пева на матерњем језику земље из које бенд долази, а међу дисквалификованим има и бендова из Србије.

Према речима председника Организационог одбора 52. Гитаријаде Бошка Ничића припреме за Гитаријаду се приводе крају. Ничић је истакао и проблем око подршке Министарства културе.

-Жалосна је чињеница о односу Министарства културе према зајечарској Гитаријади, али о том односу треба да размишља неко други. Није примерен такав однос према једној манифестацији, једном граду и нечему чиме треба читава Србија да се поноси. Интересовање за Гитаријаду је огромно. Припремамо и озбиљан простор за паркинг, постављамо и расвету да људи не ломе ноге од паркинга до самог простора где ће бити Гитаријада. Што се нас тиче све је бесплатно и позивамо праве љубитеље рокенрола из Србије, али и из околине, из Бугарске, из Румуније и других земаља да дођу. Роцк камп може да прими сада буквално неограничен број људи. Колико људи дође толико ћемо оброка успети да припремимо и да сервирамо, неће бити са наше стране, организационо, никаквих проблема. Колико има наговештаја, сва три дана биће лепо време. Ми смо спремни боље него иједне године раније. Бина која ће бити постављена ове године је највећа бина која је икада поставља на једној Гитаријади, као и озвучење.

-Ове године, према речима Ничића, колима неће бити могуће прећи пружни прелаз код табле „Добро дошли“, већ ће улаз на паркинг бити могућ из правца Шљиварског пута.

Ту ће бити уређени путеви, биће асфалтиран пут, кружни, који пролази поред Коњичког клуба. Припремљени су евакуациони путеви, у случају потребе да могу екипе хитне службе, ватрогасне службе, полиције, да брзо реагују. Биће, не само постављене табле и путокази, већ ће бити припремљени и из сва три путна правца такозвани резервни паркинзи, ако видимо да је закрчење на главном паркигу, који може да прими 6.000 аутомобила, онда ће бити ангажовани аутобуси који ће дежурати на прилазним паркинзима и који ће пребацивати људе бесплатно до Краљевице. Капацитети смештајни су попуњени и јављају се сада Зајечарци да преко Туристичке организације региструју приватни смештај, додао је Ничић и додао:

Ми смо намерно читав простор Гитаријаде радили тако да се шири према парк-шуми Краљевица, не према граду, не желимо да се неко због буке осећа угроженим. Трудићемо се да нико не буде угрожен. Локалима ће бити омогућено да раде, али неће бити омогућено дивљање и стварање буке. Онима који прекрше правила биће истог момента забрањен рад.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.