Вести

Зајечар међу првим градовима у Србији добија мобилни нарко тестер

Зајечар међу првим градовима у Србији добија мобилни нарко тестер

У Градској управи у Зајечару одржан је састанак градоначелника Зајечара Бошка Ничића и представника Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар.

На састанку је договорено да град Зајечар помогне зајечарској полицији када је у питању техничка опремљеност.

Честитајући свим припадницима Дан полиције и крсну славу Министарства унутрашњих послова, Свету Тројицу, Ничић је рекао да ће ускоро бити инсталиран видео надзор али и да ће ускоро бити набављен уређај за откривање психоактивних супстанци у организму.

-Сарадња Градске управе са зајечарском полицијом али и са Независним синдикатом полиције је изузетно добра већ годинама и надам се да ће тако и остати. Трудићемо се да им помогнемо да то што им недостаје, како би реализовали редовне задатке, а што су представници Синдиката изложили као потребу Полицијске управе, што пре и набавимо и почнемо да реализујемо. Оно што смо тренутно договорили је да до зајечарске Гитаријаде набавимо један апарат за откривање опојних дрога и тестирање на опојне дроге. Мислим да ћемо и део опреме, као што су специјалне расвете, батеријске лампе, заштитни прслуци, почети да припремамо. Готово сам сигуран да та улагања која се ближе цифри од 1% укупног буџета града, коју ћемо достићи у овој години, неће бити мања ни наредне године, што се тиче улагања у опремање полиције у Зајечару, истакао је Ничић.

Поводом обележавања славе и Дана полиције, председништво Независног синдиката полиције заједно са Велимиром Лукићем, обишли су Полицијску управу у Зајечару а том приликом је и свечано отварен канцеларијски простор у коме ће бити смештени активисти координационог центра Зајечар. Према речима председника тог Координационог центра Игора Стојадиновића, набавка новог апарата на психоактивне супстанце унапредиће рад Полицијске управе у Зајечару, а свакако ће та новина у зајечарској полицији допринети у организовању разних акција из области психоактивних супстанци у средњошколском центру.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 29
  мај
  Обележен Дан полиције у Зајечару

  Света Тројица – слава Министарсва унутрашњих послова и Дан полиције обележени су у Зајечару у духу узајамног поверења, међусобног разумевања и поштовања.

  Више
 • 26
  мај
  Прикупљено 16 јединица крви у Установи Гитаријада

  Запослени у Полицијској управи у Зајечару, али и сви хумани грађани, данас су имали прилику да покажу своју хуманост на делу у просторијама Установе Гитаријада. На одржаној хуманитарној акцији прикиупљено је 16 јединица крви.

  Више
 • 21
  мај
  "Хероји баштине" у зајечарском музеју

  Манифестација „Музеји Србије – десет дана од 10 до 10“ завршена је у Зајечару трибином „Баштина у опасности! Има ли уопште хероја?“. Учесници скупа подсетили су се знаменитих Зајечараца који су претходних деценија својим радом допринели развоју културе.

  Више
 • 27
  феб
  Саша Мирковић: Град поклонио полицији три аутомобила!

  "Претходно смо полицији поклонили један наш џип, а данас смо им дали још три аутомобила из возног парка локалне самоуправе. Сматрамо да је боље да аутомобиле користи полиција, него да се градски функционери и директори возе њима и обављају приватне послове", казао је Мирковић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.