Вести

Штаб за ванредне ситуације: Помоћ за најугроженије у зајечарским селима

Штаб за ванредне ситуације: Помоћ за најугроженије у зајечарским селима

По налогу Штаба за ванредне ситуације града Зајечара зајечарски Црвени крст доставља храну из Народне кухиње корисницима у селима. Такође организовани су и превентивни прегледи за старије становништво у сарадњи са Домом здравља, са мобилном екипом лекара. Штаб предузима све мере и реагује где год се укаже потреба због отежаних услова функционисања узрокованих тешким временским приликама.

Забачена домаћинства у којима живе претежно стари људи тешко функционишу у условима ванредне ситуације која је проглашена на територији Зајечара.

Јуче, 1.марта је у 13 зајечарских села организовано 66 превентивних прегледа, подељени су пакети хране и хигијене, 69 старих и социјално угрожених људи примили су оброке за 7 дана.

Превентивни прегледи су јуче организовани у Дубочану, Глоговици и Малој Јасикови.

Данас, 2. марта у 9 зајечарских села биће подељени пакети помоћи за 72 корисника Народне кухиње, од чега је 95% старог становништва. У три села организовани су превентивни прегледи са два доктора. У питању су Велики Јасеновац, Шипиково и Градсково.

Из Штаба за ванредне ситуације у Зајечара апелују на грађане да док траје ванредна ситуација у граду, прате упутства Штаба који је у двадесетчетворочасовном дежурству, а за грађане је отворен број 019/421-597.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 27
  феб
  Одржана седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара: Проглашена ванредна ситуација

  Данас, 27.фебруара, у 9 сати, градоначелник Зајечара Бошко Ничић прогласио је ванредну ситуацију на територији града Зајечара, осим за град и приградска насељена места: Велики Извор, Вражогрнац, Грљан, Звездан и Рготина.

  Више
 • 23
  јун
  Штабови о болести говеда - нодуларном дерматитису

  Поводом појаве заразне болести нодуларног дерматитиса - квргаве коже говеда, на подручју зајечарског региона, на седницама Градског и Окружног штаба за ванредне ситуације раговарано је о актуелној епизоотолошкој ситуацији на подручју Зајечарског округа и о превентивим мерама на нивоу локалних самоуправа.

  Више
 • 11
  мар
  Опасности од изливања река за сада нема

  Влада Србије увела је синоћ ванредну ситуацију одбране од поплава на територији целе Србије. Опасности од изливања река на подручју града Зајечара нема, али је Штаб за ванредне ситуације у сталној приправности, истакнуто je на данашњој седници Штаба.

  Више
 • 10
  мар
  Прате се водостаји река на подручју града

  Упркос киши која је током ноћи падала нивои река у Тимочкој крајини остали су на приближно истим нивоима као и синоћ. Према мерењима од 7 сати ниво Белог Тимока је 80 цм, а Црног Тимока 170 цм.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.