Вести

Зајечар добио признање најбољег домаћина Крос серије РТС-а

Зајечар добио признање најбољег домаћина Крос серије РТС-а

Граду Зајечару, који је ове јесени по седми пут био најбољи домаћин Крос серије РТС-а за 2017. годину додељено је престижно признање ове велике спортске манифестације.

Јуче је у Градској управи у Зајечару у име свих оних који су учестовали у организацији Крос серије РТС-а признање примио Бошко Ничић, градоначелник града Зајечара.

Стеван Ковачевић је изразио наду да ће сваки наредни пут Крос РТС-а бити све бољи и да ће већ идуће године оборити рекорд који фигурира већ годинама уназад, а реч је о пола милиона учесника Кроса РТС-а.

-Зајечар је шести пут најуспешнији на Крос серији РТС-а, укупно 7. трофеја за Зајечар. Ја ћу вас подсетити, 2004. године Зајечар је био и најуспешнији организатор Кроса РТС-а кроз Србију. Дакле, седми пут Зајечар је на самом крову кроса РТС-а. Ове године у 3 такмичарска дела на кросу кроз Србију, дијаспори и Крос серији, циљеве је прошло више од 400.000 такмичара, предшколараца, школараца и активних тркача. На Крос серији која је такмичарска завршница, зајечарски циљ је прошло 2059 тркача, друго место освојио је Шабац са 1311 тркача, трећи је био Рековац са 868 такмичара а на четвртом месту је Врбас који је ове године дебитовао у Крос серији са 585 тркача, рекао је Стеван Ковачевић, оснивач Кроса РТС.

Бошко Ничић градоначелник града Зајечара захвалио се испред ГУ и свих сарадника који су учествовали у организацији ове велике манифестације.

-Важно је да младима вратимо спорт, а посебно атлетику као базични спорт, и да што већи број младих схвати у чему је заправо суштина бављења спортом у очувању њиховог здравља, рекао је Бошко Ничић градоначелник града Зајечара и додао:

-Реконструкција стадиона фудбалског клуба Тимок требао је да буде стожер атлетике и покретач да се млади у овом граду а и шире укључе и заволе ову базичну грану спорта коју ова манифестација, крос РТС-а промовише. Ми имамо и обавезу да завршимо пројекат који неки нису разумели када смо га започели. Циљ реконструкције фудбалског стадиона није био само фудбал. То је требао да буде атлетско-фудбалски стадион. Трудићемо се ако не онако како је пројектом предвиђено, пошто се одустало од тог пројекта, ми смо разговарали пре неколико дана у Министарству спорта управо о томе да се и оно укључи, али су средства по прилично лимитирана за улагање у тако неке капиталне инвестиције. Било би сулудо да све ово што градимо, и тај камп који прихвата негде око 60 учесника, смештајни капацитет, било које манифестације, не буде искоришћен бар петнаестак дана током године као атлетски камп, нагласио је Ничић.

Атлетска стаза ће се завршити, а камп који ће имати комплетну инфраструктуру, чији је план да се користи 365 дана годишње, биће оторен пред сам крос РТС-а речено је на састанку.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.