Вести

Павле Маринковић из Зајечара међу 20 најбољих ђака генерације у Србији и Републици Српској

Павле Маринковић из Зајечара међу 20 најбољих ђака генерације у Србији и Републици Српској

Павле Маринковић, ученик Техничке школе Зајечар, нашао се међу 20 најбољих ђака генерације на конкурсу који су за 500 најуспешнијих ученика из целе Србије и Републике Српске организовале компанија ЛИНК гроуп и Фондација за образовање Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића.

Павле је тако добио прилику да своје усавршавање и даље напредовање настави на ИТАцадемy, међународној школи за најтраженије ИТ професије.

Најсавременије ИТ школовање за будуће дигиталне лидере

Пуно осмеха, разговора о новим идејама и позитивне енергије пред почетак једне нове заједничке авантуре. Овако је протекао свечани пријем на Белом двору за најбоље ученике из Србије и Републике Српске и будуће полазнике ИТАцадемy.

Захваљујући успешној сарадњи компаније ЛИНК гроуп и Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића, 20 најбољих ђака генерације са ових простора бесплатно ће похађати једногодишње школовање на ИТАцадемy и имати прилику да стекне знања за нека од најтраженијих занимања данашњице.

На самом почетку поздравио их је Њ.К.В. престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом Катарином:

– Врло је важно да ови млади људи постану свесни шта је ИТ и колико је важно да стекну образовање у тој области. У томе је будућност, јер без ИТ-ја се не може, све је дигитализовано. Желим овим ђацима да имају доста успеха и да на крају добију добар посао – рекао је престолонаследник.


Спој модерног и традиционалног је добитна комбинација
У пријатној атмосфери, уз коктел и неформално дружење, ђаци, али и њихови родитељи, добили су прилику да поразговарају са председником компаније ЛИНК гроуп и да га питају све у вези са модерним образовањем које ова компанија пропагира.
– Било нам је посебно задовољство да подржимо децу која су квалитетна и која су то доказала тиме што су најбољи ђаци своје генерације. Мислим да ће им школовање на ИТ Аkадемији помоћи, јер су они генерација коју зовемо дигиталном. Свака додатна вештина и знање из те области ученицима дају само додатни плус, да могу сутра добро да стартују на тржишту рада, или данас, када треба да студирају, изаберу факултете, иако можда и неког другог типа, али ИТ компетенције додају вредност на њихово редовно школовање.

Велика нам је част да будемо део пројекта који спроводи Краљевска фондација и сматрамо да је комбинација модерног и традиционалног у сваком времену комбинација која даје резултат – рекао је председник компаније ЛИНК гроуп, Валентин Кулето.

Онлине школовање и светски признати сертификати

Изабраним ђацима генерације школовања је свечано уручио престолонаследник Александар Карађорђевић. Они ће ИТ академију похађати онлине, и то програм који сами изаберу. По завршетку школовања доћи ће у прилику да стекну и светски признате сертификате, као што су Мицрософт, Орацле, Цамридге и многи други.

Ово су најбољи ђаци генерације из Србије и Републике Српске који ће наставити своје школовање на ИТ Аkадемији:

1. Павле Маринковић, Зајечар, Техничка школа Зајечар
2. Нина Брчкало, Пале, ЈУ СШЦ „Пале”
3. Наташа Поповић, Сремска Митровица, Митровачка гимназија
4. Игор Шикуљак, Власеница, Република Српска, ЈУ СШЦ „Милорад Влачић”
5. Ивана Бурмазовић, Лозница, Гимназија „Вук Караџић”
6. Давид Несторовић, Велика Жупа, Пријепоље, Пријепољска гимназија
7. Ђорђе Огризовић, Београд, Трећа београдска гимназија
8. Дамјан Манојловић, Чачак, Техничка школа Чачак
9. Анђела Динић, Београд, Музичка школа „Станковић”
10. Урош Стојиљковић, Ћуприја, Гимназија Ћуприја
11. Николина Бунијевац, Београд, Тринаеста београдска гимназија
12. Маја Трнинић, Градишка, Република Српска, ЈУ Гимназија
13. Тамара Анђић, Београд, Медицинска школа „Београд”
14. Вукашин Божић, Шабац, Шабачка гимназија
15. Ивана Вадовић, Сомбор, Средња стручна школа „Свети Сава”
16. Александра Ристић, Шековићи, Република Српска, СШЦ „Петар ИИ Петровић Његош”, гимназија
17. Филип Ћурић, Ћуприја, Техничка школа Ћуприја
18. Петар Митровић, Кикинда, Средња стручна школа „Милош Црњански”
19. Александра Војновић, Бела Црква, Белоцркванска гимназија и економска школа
20. Марко Пекез, Подрашница, Република Српска, ЈУ Гимназија, Мркоњић Град

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.