Вести

"ПОНЕСИТЕ ЗАЈЕЧАР У СРЦУ": Организован пријем за ученике на размени

У великој сали Скупштине града Зајечара организован је пријем за ученике и наставнике из Италије, Шпаније, Пољске, Португалије, Бугарске. Ученици и наставници из ових земаља налазе се на размени у Техничкој школи и овде се упознају са начином школовања, културом, традицијом, обичајима.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обратио се присутнима, поздравио госте и пожелео им да град Зајечар понесу у срцу.

-Велико је задовољство да вас угостимо. Подржаваћемо и у будућем периоду овакве размене и овако велике пројекте са другим земљама. Ми смо источна капија Европске уније. Бугарска нам је на неких 12 километара, а Румунија на 60 километара. Са неким од ваших земаља Зајечар има и своје братске градове, на пример са Италијом (Молфаконе) и Бугарском, на путу смо да се побратимо и са једним грчким градом. Имамо доста добру међународну сарадњу и реализујемо доста добрих пројеката преко ИПА прекограничне сарадње, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-Овакве размене ученика су јако корисне, као и дружења, упознавања различитих култура и обичаја. Taкође, поред дружења и упознавања размене су важне и због будућности и личног развоја сваког појединца, и зато ће град Зајечар увек подржавати овакве прекограничне пројекте, који доприносе развоју наших образовних установа, јер је нама улагање у образовање један од приоритета, поручио је Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт.

Размена ученика се реализује у оквиру пројекта “Past roads future ways”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.