Вести

Свечани испраћај за будуће професионалне војнике

Свечани испраћај за будуће професионалне војнике

Химном Србије „Боже правде“ данас је у Градској управи у Зајечару почела свечаност поводом испраћаја будућих ученика и кадета на школовање у Војну гимназију и Војну академију са територије Зајечарског управног округа.

Свечаност је организовао Регионални центар Министарства одбране Ниш и Центaр Министарства одбране Зајечар, а у име града свим присутнима се обратила и Марина Милић заменица градоначелника Зајечара.

Милић је младима честитала на постигнутим резултатима.

-Велика је част да Зајечарски управни округ има ове младе људе који су се припремили да преузму одговорност и да изаберу овако одговоран позив којим ће се бавити у будућности. Желим вам пуно успеха у школовању, рекла је Милић.

Пуковник Ненад Марковић, начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш рекао је да му је драго што је у Зајечару први пут организована оваква свечаност.

-Гледајући ове младе људе, сигуран сам да за Србију има наде. Регионални Центар Министарства одбране Ниш и ове године је успешно реализовао конкурс за војне школе.Избор овогодишњих кандидата извршен је по строго дефинисаним критеријумима и још једном честитам вама који су изабрали војни позив као будуће занимaње, рекао је пуковник Марковић.

Ученици и кадети ће након завршетка школовања стећи диплому Универзитета одбране и ступиће у професионалну војну службу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.