Вести

Одржан састанак поводом велике показне вежбе у Зајечару  „Систем 2021“

Одржан састанак поводом велике показне вежбе у Зајечару „Систем 2021“

Вежба припадника Сектора за ванредне ситуације „Систем 2021“, која се организује на подручју Србије, биће реализована и у Зајечару, у петак, 5. новембра, на пет локација. Тим поводом, у Градској управи, одржан је припремни састанак учесника и организатора вежбе.

Циљ вежбе је, како се чуло на састанку, увежбавање техника и процедура спасавања, као и сихнхронизација свих субјеката заштите и спасавања на подручју граду Зајечара.

-У вежби ће учествовати 10 субјеката, укључујући и Штаб за ванредне ситуације града Зајечара, Сектор за ванредне ситуације у Зајечару, Добровољно ватрогасно друштво, Црвени крст, Здравствени центар, извиђачи, полиција, неке основне школе, наша три јавна предузећа – ЈКП „Тимок одржавање“, ЈКП „Водовод“ и ЈКСП „Зајечар“. У вежби ће бити укључено, рачунајући маркере, преко 100-ак људи, истакао је градоначелник Зајечара и командант Штаба за ванредне ситуације града Зајечара Бошко Ничић и додао:

-Ради се о продору воде на ушћу Тимока, иако се то неће десити, али је тако замишљена вежба. Због струје и варница, у вежби учествује и Електродистрибуција јер долази до паљења старог Тимасовог објекта на Изворском путу. Добија се обавештење од повереника за цивилну заштиту за прву Месну заједницу о овом догађају и покреће се Штаб, који ће бити овде у великој сали Градске управе, а на основу извештаја Водопривреде Србије која је такође укључена у вежбу.

Вежба „Систем 2021“ ће се на подручју града Зајечара, реализовати на пет локација.

-Место продора – ушће, место пожара – Тимас, треће место је насеље „Изворски пут“ где ће бити збрињавање људи, затим Ветеринарска станица где ће бити постављена екипа Црвеног крста, за тријажу и збрињавање и хала Основне школе „Хајдук Вељко“. У Здравствени центар ће се транспортовати теже повређени грађани, казао је Ничић.

Он је напоменуо да ова вежба треба да покаже комплетну спремност, уколико дође до неких нежељених ситуација и напоменуо да се у Зајечару и околним селима увелико ради на успостављању система цивилне заштите.

Вежба „Систем 2021“ биће организована од 10.00 до 12.00 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.