Вести

Млади зајечарски ватрогасци вратили се из Аустрије са сребрним беџевима

Млади зајечарски ватрогасци вратили се из Аустрије са сребрним беџевима

Мушка јуниорска екипа Добровољног ватрогасног друштва „Зајечар” учествовала је на Међународној ватрогасној олимпијади, која је ове године одржана у Вилаху у Аустрији.

Oд 59 јуниорских екипа ова млада екипа је у групној фази освојила 26. место и тиме ушла у такозвану „сребрну категорију“.

Овим поводом у Градској управи у Зајечару за младе зајечарске ватрогасце пријем су приредили Марина Милић, заменик градоначелника града Зајечара и Милан Станковић, помоћник градоначелника за омладину и спорт.

Милан Милановић, секретар Добровољно ватрогасног друштва „Зајечар“је рекао да је овај успех за њих огроман.

-Ми се котирамо на средини, на тој међународној сцени, сви смо се вратили са сребрним беџевима и по питању репрезентације Србије, Зајечар је остварио најбољи успех, ако изузмемо Б екипу из Трстеника која је освојила треће место. Такмичили смо се у ватрогасној вежби и ватрогасној штафети. Сада имамо могућност да конкуришемо за Државно првенство следеће године и да наш град угости целу Србију а то је око 1.000 такмичара.

-Град је поносан на успех овог друштва које је без неких додатних финансијских улагања постигло такве резултате.Они су у некој другој земљи представили не само Србију, већ и град Зајечар. Посебно је невероватан њихов ентузијазам да наставе даље да се баве овим и да наставе да раде на постизању још бољих резултата. С обзиром на то да добијају шансу да буду организатори државног првенства, то ће за град бити још већи успех, да презентујемо Зајечар на најбољи начин“, истакла је Марина Милић.

Мушку јуниорску екипу Добровољног ватрогасног друштва „Зајечар“ чине ученици Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Салаша и два ученика из Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Вражогрнца.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.