Вести

Хуманост на делу! Подељена спортска опрема деци корисника Народне кухиње у Зајечару

Хуманост на делу! Подељена спортска опрема деци корисника Народне кухиње у Зајечару

У великој сали Градске управе у Зајечару организована је подела додатне спортске опреме деци корисника Народне кухиње.

Црвени крст Зајечар је на основу вишегодишњег рада на Програму за инклузију ромске деце и деце из осетљивих група као и кроз рад са корисницима Народне кухиње и укључивање њихове деце у разне активности и радионице, препознао потребу за већу подршку маргинализованим породицама са децом првенствено у смислу задовољавања основних услова за живот, социјализације и интеграције деце у друштво као и усвајање здравих стилова живота и навика.

Милан Станковић помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт је овим путем изразио велико задовољство што је Град део целе акције и најавио подршку за све наредне сличне активности.

- Јако је важно да се сви укључимо, и важно је да у будућности обезбедимо средства. Ми имамо добре спортисте који могу такође у виду хуманитарних акција да дају свој допринос. Важно је да се деца баве спортом, и због здравог тела али и здравог духа. Данас сам посебно узбуђен, јер за мене је поражавајућа чињеница да нека деца немају финансијске могућности да се баве спортом, али наша је обавеза да се позабавимо тиме, да им помогнемо и обезбедимо средства и основне ствари. Хвала спортским клубовима који су помогли, надамо се да ће их у будућности бити још више.

Након поделе одржан је и састанак са тренерима клубова у којима деца тренирају.

Подршку целом програму пружили су спортски клубови нашег града:

-ФК “Тимок“, КК “БИН“, КК „Тимок“, ОК „Зајечар“, Карате клуб „Лавље срце“

Град Зајечар пружиће подршку оваквим акцијама, јер је врло важно да се деца интегришу у друштво, да се склоне са улице и да се смањи могућност њиховог ризичног понашања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.