Вести

Град Зајечар пружиће подршку Црвеном крсту

Град Зајечар пружиће подршку Црвеном крсту

Данас је у просторијама Црвеног крста у Зајечару одржана седница Комисије за социјално -хуманитарни рад којој су присуствовали и представници Градске управе Зајечар -Драгослав Ђорђевић члан Градског већа и Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт.

Владан Марковић секретар Црвеног крста и чланови Комисије за социјално -хуманитарни рад на седници су изнели проблеме са којима се сусрећу и затражили подршку Града Зајечара.

Наиме, на последњем састанку Комисије донешена је одлука да се хуманитарна помоћ, пакети помоћи који су још пре две године обезбеђени, дистрибуирају корисницима Народне кухиње и социјално угроженом становништву са подручја града Зајечара.

На овој седници су дефинисани критеријуми по којима ће се поделити пакети хране и хигијене и договорено је да се у што скоријем периоду одрже састанци на којима ће присуствовати представници Градске управе, Црвеног крста и представници сеоских Месних заједница. Циљ је да се што ближе упозна са проблемима мештана, да се увиди коме је помоћ неопходна и да се на основу дефинисаних критеријума помоћ и расподели.

Драгослав Ђорђевић члан Градског већа града Зајечара је овом приликом најавио да ће се у наредном периоду у свакој Месној заједници у зајечарским селима обезбедити по један представник Градске управе како би комуникација била што боља.

-Наиме, град Зајечар је раније био први град у Србији који је имао пројекат Народне кухиње у зајечарским селима. Важно је и циљ нам је да се то време врати, и тај пројекат који је дао и више него добре резултате, рекао је на састанку Ђорђевић.

На седници је договорена је и подела спортске опреме деци корисника Народне кухиње у Зајечару. Црвени крст је раније реализовао програм укључивања деце корисника народне кухиње у активности у спортским клубовима чиме је заокружен програм подршке ромској деци и деци из маргинализованих група. Деци је пружена могућност да одаберу и тренирају спорт за који се определе, а немају финансијска средства за то. У оквиру тог програма деци је подељена спортска опрема, а у наредном периоду учиниће се исто.

Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт подржао је овај пројекат у потпуности и на састанку нагласио да ће Град Зајечар увек стати иза оваквих акција.

-Организоваћемо и хуманитарне акције, утакмице, и укључити што више спортских клубова у ову причу, циљ је да помогнемо деци која желе да се баве одређеним спортом, а то не могу из финансијских разлога, рекао је Станковић.

Град Зајечар и Црвени крст Зајечар у наредном периоду радиће много више на међусобној сарадњи и подршци а све у циљу подизања квалитета живота грађана Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.