Вести

Уплата прве рате пореза до 17.фебруара

Уплата прве рате пореза до 17.фебруара

Одељење за локалну пореску администрацију обавештава пореске обвезнике да следећег петка, 17. фебруара, истиче рок за уплату прве рате пореза на имовину у овој години. Иако ова обавеза, по закону, мора да се плати до 15. фебруару, рокови су померени на 17. због празновања Дана државности.

На уплатницама, као и увек за прву рату, треба да се упише износ једнак последњој уплати са лањског решења

Порез на имовину плаћа се квартално, и то у року од 45 дана од дана почетка тромесечја. Тако рате падају углавном 15. у месецу: фебруару, мају, августу и новембру. Уколико 15. у месецу "падне" на празник или викенд, рок се помера на следећи радни дан.

Kашњење у плаћању кварталних износа пореза на имовину у року, повлачи сигурну обрачунату камату, али и могућу казну од 5.000 динара.

Пореским обвезницима који не измирују своје обавезе по решењима о одлагању плаћања пореског дуга - репрограма, биће укинута решења и принудно наплаћен заостали дуг укључујући и камату која је требало да буде отписана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  дец
  Подсећање за пореске обвезнике

  Из Одељења за локалну пореску администрацију Градске управе Зајечар обавештавају пореске обвезнике, правна и физичка лица, као и предузетнике који имају утврђене обавезе по основу јавних прихода за ову годину, да је истекао последњи рок за уплату пореза за четврти квартал 2016. године.

  Више
 • 10
  јул
  Зајечар међу најуспешнијима у наплати пореза на имовину

  У склопу пројекта за унапређење наплате пореза, који је спровела немачка организација ГИЗ, Зајечар је сврстан међу најуспешније општине и градове у Србији.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.