Вести

Јубилеј зајечарског театра Фото: ПТК Зоран Радмиловић

Јубилеј зајечарског театра

Извођењем најдуговечније представе - „Блуз осмех“ зајечарско позориште обележило је 70 година постојања.

По ко зна који пут зајечарска публика је била одушевљена комадом, чији текст и режију потписује Мирољуб Рики Недовић.

Иако историја позоришне уметности говори другачије, почетком фебруара, већ деценијама, се обележава дан када је у Зајечару изведена прва позоришна представа, после рата. Био је то комад Јурија Мокрева „Жита цветају“.

Од тада па до данас одиграно је преко 400 премијера, а позориште у Зајечару било је домаћин многим позоришним светковинама и у једном периоду осамдесетих година, једно од најнаграђиванијих позоришта у Србији ван Београда.

Поздрављајући публику која је дошла на прославу дана зајечарског театра, в.д. управника позоришта Давор Марушић рекао је да ће цела година бити посвећена јубилеју.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 18
  апр
  "Алиса у земљи чуда" отворила 8.ЗајеЧар

  Позоришни фестивал за децу, 8.ЗајеЧар, данас је отворио комад “Алиса у земљи чуда” Позоришта лутака из Ниша.До суботе, 22. априла, малишани ће гледати представе: “Глупи Ханс”, “Аладин”, “Сама у кући” и “Мали принц”.

  Више
 • 19
  дец
  Изложба фотографија поводом јубилеја Гимназије

  У оквиру обележавања 180 година Гимназије у Радул беговом конаку у Зајечару, 20.децембра биће приређена „Изложба фотографија фото дружине“. Почетак изложбе је заказан за 18 сати.

  Више
 • 28
  нов
  Велики јубилеј зајечарске библиотеке

  Матична библиотека „Светозар Марковић“ у Зајечару прославља велики јубилеј – 150 година постојања. На свечаној академији, приређеној у Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ уручене су пригодне награде најактивнијим, најстаријим и најмлађим члановима библиотеке.

  Више
 • 25
  нов
  Библиотека обележава 150 година постојања

  Матична библиотека „Светозар Марковић“ у Зајечару у понедељак слави велики јубилеј – 150 година постојања. Читалиште у Зајечару основано је 27. новембра1866. године, на иницијативу окружних и среских начелника.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.