Вести

Испорука пољопривредне опреме из програма ХЕЛП-а

Испорука пољопривредне опреме из програма ХЕЛП-а

У оквиру пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији“, који немачка организација Хелп реализује у сарадњи са Градом Зајечаром, данас је почела испорука пољопривредне механизације газдинствима у зајечарским селима.

Пољопривредна механизација као што су плугови, прскалице, сетвоспремачи и музилице, допринеће унапређењу пољопривредних активности и обезбедити редовнији извор прихода за подржане кориснике и њихове породице, сматрају у “Хелпу”.

Половином новембра потписано је 19 уговора са индивидуалним корисницима у оквиру пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији“. Данас смо испоручили пољопривредну механизацију газдинствима у Николичеву, а у плану је и испорука опреме и у Рготини, Лубници, Грљану, Великом Извору,

истакао је Игор Барић, представник немачке организације.

Помоћница градоначелника Сузана Стаменковић, која је у Николичеву присуствовала испоруци опреме, каже да је ово један од начина да људи својим породицама обезбеде егзистенцију и да ће град пружати подршку и убудуће.

Свака подршка развоју бизниса и запошљавању било да је у питању производна делатност или пољопривреда много значи у ова времена, а много значи и за Градску управу. Драго нам је да смо са немачком организацијом Хелп нашли заједнички језик и да смо заједно успели да обезбедимо неопходну опрему за скоро 20 људи који желе да развију микробизнис.

Захвалила бих Хелпу на сарадњи и надам се да ћемо на пролеће реализовати другу фазу пројекта у оквиру које ће бити још више оних који би желели да добију подршку да покрену или развију посао,

рекла је Стаменковић.

Вредност пољопривредне механизације је око 3,5 милиона динара и намењена је за 11 регистрованих пољопривредних газдинстава у зајечарским селима.

Цео пројекат је вредан око 72 хиљаде евра, од чега је локална самоуправа обезбедила 28.800 евра.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.