Вести

Свечаност поводом Мале Госпојине

Свечаност поводом Мале Госпојине

Свечаност поводом обележавања храмовне славе Саборног храма отпочела је празничном вечерњом у навечерје празника Рођења Пресвете Богородице.

Град Зајечар прославља овај велики празник као градску славу и тим поводом одржана је Свечана академија у позоришту „Зоран Радмиловић“.

Учествовали су хор Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, хор „Свети Никодим Тисмански“ и хор „Лавиринт“ из Зајечара, хор „Свети Краљ Стефан Дечански“ из Књажевца, Етно-певачке групе „Маринике“ и „Ајдуци“ из Неготина под руководством проф. Данијеле Марковић, као и глумци Дечијег културног центра из Зајечара.

Свечаној академији присуствовали су епископ тимочки господин Иларион са свештенством, највиши званични града и представници политичког, привредног, културног и спортског миљеа Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.