Вести

Зона око школе у Вражогрнцу саобраћајно безбедна

Зона око школе у Вражогрнцу саобраћајно безбедна

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ у Вражогрнцу једна је од четири на територији Града Зајечар која након обављеног комплетног саобраћајног зонирања може понети епитет саобраћајно безбедне за школарце.

Ђаке је по повратку са летњег распуста, осим окречених школских просторија, дочекала прописно обележена зона у непосредној близини школе.

Према речима градоначелника Зајечара Велимира Огњеновића, саобраћај је сада успорен, а безбедност деце подигнута на виши ниво.

У близини саме школе у Вражогрнцу урађено је саобраћајно зонирање, направљене су ограде, успоривачи саобраћаја и пешачки прелаз, хоризонтална и вертикална сигнализација. Саобраћај је сада успорен, с обзиром да је ово главна улица,

рекао је Огњеновић.

Саобраћајно обележавање зона у близини школа у зајечарским селима почело је прошле године на иницијативу Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара, а захваљујући разумевању ЈП „Путеви Србије“.

Прошле године урађена је сигнализација и постављена заштитна ограда у близини школа у Великом Извору и Рготини, а ових дана радови се завршавају у Звездану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.