Вести

Фабрика каблова: Враћање новца, па нове инвестиције Фото: Радио Магнум

Фабрика каблова: Враћање новца, па нове инвестиције

Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, посетио је данас ТФ Kабле Фабрику каблова Зајечар, која је део пољског концерна Телефонике.

Он је у разговору са руководством фабрике и Града Зајечара рекао да Влада Србије у години предузетништва има намеру да повећа број радних места борбом против сиве економије, а Фабрика каблова је позитиван пример где су инспектори рада утврдили да су сви радници пријављени, заштићени у складу са прописима заштите на раду, а просек плата је преко 40 хиљада динара. Зато ће Влада, чије се формирање очекује, помоћи овој фабрици која је прошле године била на граници да је власник из Пољске затвори.

Град Зајечар је прошлог лета на име еколошке таксе, обрачунате за три године ретроактивно, блокирао рачун ове фабрике за 74 милиона динара. Након протеста радника и пријема власника из Пољске код премијера Александра Вучића, добили су обећање Владе да ће им новац бити враћен.

Дариуш Хроми, генерални директор ТФ Kабле ФK Зајечар, која сада запошљава око 400 радника, каже да очекује да им ускоро буде враћено на име таксе 65 милиона динара и да ће тек тада моћи да се улаже у нове инвестиције и отварање још 100-ак радних места. Размишља се, рекао је Хроми, о пресељењу фабрике из Украјине, баш у Зајечар.

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић који је присуствовао разговорима у Фабрици каблова, рекао је да је Град Зајечар вратио фабрици до сада 10 милиона динара и да ће будућа Влада такође помоћи да се овај проблем што пре реши, како би биле реализоване нове инвестиције значајне за Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.