Вести

Министар унутрашњих послова Александар Вулин у Зајечару: Одржана седница Савета за безбедност града Зајечара

Министар унутрашњих послова Александар Вулин у Зајечару: Одржана седница Савета за безбедност града Зајечара

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас седници Савета за безбедност града Зајечара на којој је анализирана безбедносна ситуација у овом граду и предложене активности које ће у сарадњи град и полицијска управа предузети у циљу њеног унапређења.

Министар Вулин је на седници којој је присуствовао и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, истакао да је стање безбедности на подручју које покрива Полицијска управа у овом граду повољно и да је у прва два месеца ове године у односу на исти период претходне стопа криминала смањена за око 16 одсто.

Министар је нагласио да ће у наредном периоду посебан акценат бити на повећању видљивости полиције на улицама, у школским двориштима, парковима и оценио да ће веће присуство и ангажовање полиције, посебно кроз свакодневне контакте са грађанима, довести до повећања осећаја сигурности и безбедности људи .

Према његовим речима, само тимским радом полиције и локалне самоуправе, заједничким деловање кроз размену знања, информација и узајамну помоћ можемо се успешно супротставити безбедносним изазовима и створити безбедно окружење за све наше грађане.

Локални савети за безбедност, како је истакао, су одлична основа за то, јер такав вид сарадње доводи до решења која доприносе смањењу стопе криминала и ефикасном превентивном деловању.

Градоначелник Зајечара и председник Савета за безбедност града Зајечара господин Бошко Ничић захвалио се министру Вулину и директору полиције Владимиру Ребићу и њиховим сарадницима на посети граду.

Говорећи о безбедности на територији града Зајечара, Ничић је нагласио да је сарадња између Полицијске управе и локалне самоуправе веома значајна спона, на чему се посебно треба радити.

-Безбедност је широк појам, а Градска управа града Зајечара се труди да, колико је у њеној надлежности, на свим пољима, почев од елементарних непогода, па до безбедности сваког појединца, заштити сваког свог грађанина. Циљ нам је да се сваки Зајечарац осећа безбедно, нагласио је Ничић.

Ничић је истакао да граду Зајечару недостају комунални полицајци, да је обука за њихов већи број преко потребна, како би се стање безбедности и послови из надлежности ове службе, подигли на виши нови.

Градоначелник Зајечара оценио је да у борби против трговине наркотицима видео надзор на кључним местима у граду, игра кључну улогу, посебно у близини школа.

Боља сарадња са тужилаштвом у Зајечару, која је на незадовољавајућем нивоу по речима градоначелника, нелегално стицање имовине, теме су о којима се такође говорило на састанку Савета.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.