Вести

Зајечар: Вечна слава победницима

Зајечар: Вечна слава победницима

Дан победе над фашизмом – 9.мај, обележен је у Зајечару полагањем венаца на Костурници, на споменик палим ослободиоцима Зајечара и припадницима совјетске Црвене армије који су погинули у борбама за ослобођење Зајечара 1944.године.

Венце су положили представници делегације амбасада Руске Федерације, Града Зајечара, Команде гарнизона, Полицијске управе, борачких организација, као и учесници и потомци учесника ослободилачких ратова.

Присутнима се у име града Зајечара обратила помоћница градоначелника Сузана Стаменковић.

Као и сваке године окупили смо се 9. маја на годишњицу победе над фашизмом да се поклонимо сенима палих бораца који су своје животе уткали у нашу слободу.

Србија је и у Другом светском рату, као и увек у својој славној историји, била на страни истине и правде, на страни добра!

На нама је данас да заједно радимо на очувању антифашистичке традиције, са жељом да се страдања из Другог светског рата никада не понове.

По завшетку церемоније, заменик градоначелника др Мирко Николић приредио је пријем за Кирила Киржа, аташеа за културу амбасаде Руске федерације у Београду, а сви учесници уписали су се у књигу сећања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.