Вести

СЕЋАЊЕ НА САВЕЗНИКЕ ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА: Амбасадор Француске сутра у Зајечару

СЕЋАЊЕ НА САВЕЗНИКЕ ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА: Амбасадор Француске сутра у Зајечару

Влада Републике Србије -Одбор за неговање традиције ослободилачких ратова Србије и Град Зајечар сутра, 19.октобра обележавају Дан ослобођења Зајечара у Првом светском рату, када ће у нашем граду бити одржане традиционалне српско-француске комеморативне свечаности. Овим поводом сутра ће град Зајечар посетити Њ.Е. амбасадор Француске у Србији, Pierre Cochard (Пјер Кошар).

Пријем за Њ.Е. Пјера Кошара и Миодрага Капора, државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, биће организован у 10 часова у салону Градске управе у Зајечару.

Церемонија полагања венаца на Француском војном гробљу заказана је за 11 часова, након чега следи церемонија полагања венаца на Тргу ослобођења (споменик Тимочанима страдалим у Балканским и Првом светском рату) у 11:45 часова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.