Вести

Фестивал хришћанске културе у Зајечару

Фестивал хришћанске културе у Зајечару

Отварањем изложбе фотографија и докумената "Тимочка епархија кроз време" у зајечарском Архиву, данас је почео Фестивал хришћанске културе који организује Епархија тимочка.

У наставку програма представљено је фототипско издање књиге "Споменица Тимочке епархије 1834 - 1934." о којој је говорила виши кустос зајечарског музеја Јелица Илић, а владика тимочки Иларион најавио је ускоро објављивање нове Споменице.

О историјату Епархије тимочке, која је основана пре готово два века и до сада имала 11 епископа, причао је протојереј-ставрофор Ранко Јовић.

Фестивал ће трајати до 12. маја, а најављено је више концерата духовне музике, вече духовне поезије, изложба ускршњих јаја.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.