Вести

Савет за здравље: Месец борбе против рака

Савет за здравље: Месец борбе против рака

Чланови Савета за здравље града Зајечара разговарали су на данашњеј седници о активностима којима се обележава Месец борбе против карцинома. Оснивни циљ свих активности је подизање свести о редовној контроли здравља и унапређење здравствене културе станивништа. Др Олгица Станојловић, директорка Дома здравља, рекла је да је у сарадњи са Градском управом зајечарски Здравствени центар јуче организовао изузетно успешну и посећену трибину о превенцији рака дојке, којој је присуствовало педесетак суграђанки.

Са скупа је упућен позив свим женама да се одазову позиву на скрининг, али и да саме преузму иницијативу и затраже упут за мамографско снимање. Иначе, по броју оболелих жена од рака дојке Србија је друга у Европи. У Скандинавији чак 70 одсто жена одлази на редовне скрининге, а у Зајечару, на пример, тек свака пета позвана.

На седници је било речи и о уређењу јавних зелених површина, раду азила за псе и анализи здравственог стања становништва, који су припремили лекари Завода за јавно здравље „Тимок“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.