Вести

Дугорочно задужење за завршетак инвестиција

Дугорочно задужење за завршетак инвестиција

Град Зајечар ће се дугорочно задужити 107 милиона динара за завршетак инвестиција започетих ранијих година. Тим новцем биће завршени радови на старом гробљу и у улицама: Сокобањској, Николе Пашића, Которској и Цара Душана. Ово су данас одлучили одборници зајечарске скупштине, пошто је из Управе за јавни дуг Министарства финансија стигла сагласност.

Након расправе одборника и опозиције и владајуће већине, градоначелник је са дневног реда заседања повукао Одлуку о изменама и допунама одлуке о локалним административним таксама, а Градско веће је Одлуку о изменама и допунама одлуке о висини накнаде за извршене услуге Градске управе употпунило амандманом.

Одборници су дали сагласност на План и Програм пословања Јавног комуналног стамбеног предузећа „Зајечар“ у 2016.години и усвојили одлуку о регулисању међусобних потраживања између овог комуналног предузећа и Града Зајечара. Наиме, овом предузећу биће отписан дуг од 22 милиона динара за испоручени мазут за текућу грејну сезону, а заузврат корисницима буџета, пре свега школама и установама културе, биће у истом износу отпуштена дуговања за грејање.

За новог председника Комисије за борбу против корупције на територији града Зајечара именован је Љубиша Петковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.