Вести

Повећана саобраћајна безбедност најмлађих

Повећана саобраћајна безбедност најмлађих

„Путеви Србије“ су на иницијативу Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара прошле године зонирали школе у Великом Извору и Рготини, а ове године уредиће зоне школа у Вражогрнцу и Звездану. Сарадња се огледа и у радовима на проширењу дела регионалног пута на деоници од Великог Извора до Халова, наводи се, између осталог, у Извештају о раду Савета за безбедност саобраћаја у 2015.години, који су данас усвојили чланови савета.

У прошлој години реализоване су бројне акције едукативног и промотивног карактера, као што су:“Безбедност деце у саобраћају“, „Налог за безбедно паркирање“, „Бирам живот“ и др. Све активности су спроведене ради веће безбедности свих учесника у саобраћају, повећања саобраћајне културе и функционалног одвијања саобраћаја, истакнуто је на седници. Охрабрује то што у 2015.години није било настрадале деце у саобраћајним незгодама.

Чланови савета разговарали су и о проблему уоченом на делу државног пута, у близини моста на Белом Тимоку, на деоници од Боровца ка Врбици. Наиме, река односи леву обалу, па је пут угрожен, као и обрадиве површине у близини. Због преусмеравања тока Белог Тимока поткопан је бетонски потпорни носећи стуб моста. Савет ће о овом проблему закључком информисати Штаб за ванредне ситуације и затражити да реагује и захтева о „Путева Србије“ најпре постављење одговарајуће саобраћајне сигнализације, а потом и све друге неопходне мере.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.