Вести

Повећана саобраћајна безбедност најмлађих

Повећана саобраћајна безбедност најмлађих

„Путеви Србије“ су на иницијативу Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара прошле године зонирали школе у Великом Извору и Рготини, а ове године уредиће зоне школа у Вражогрнцу и Звездану. Сарадња се огледа и у радовима на проширењу дела регионалног пута на деоници од Великог Извора до Халова, наводи се, између осталог, у Извештају о раду Савета за безбедност саобраћаја у 2015.години, који су данас усвојили чланови савета.

У прошлој години реализоване су бројне акције едукативног и промотивног карактера, као што су:“Безбедност деце у саобраћају“, „Налог за безбедно паркирање“, „Бирам живот“ и др. Све активности су спроведене ради веће безбедности свих учесника у саобраћају, повећања саобраћајне културе и функционалног одвијања саобраћаја, истакнуто је на седници. Охрабрује то што у 2015.години није било настрадале деце у саобраћајним незгодама.

Чланови савета разговарали су и о проблему уоченом на делу државног пута, у близини моста на Белом Тимоку, на деоници од Боровца ка Врбици. Наиме, река односи леву обалу, па је пут угрожен, као и обрадиве површине у близини. Због преусмеравања тока Белог Тимока поткопан је бетонски потпорни носећи стуб моста. Савет ће о овом проблему закључком информисати Штаб за ванредне ситуације и затражити да реагује и захтева о „Путева Србије“ најпре постављење одговарајуће саобраћајне сигнализације, а потом и све друге неопходне мере.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана седница Савета за безбедност саобраћаја

  авет за безбедност саобраћаја града Зајечара је на јучерашњој седници донео закључак и поднео иницијативу да се с обзиром на лоше стање коловоза у улици Железничкој у Зајечару, ограничи кретање одређеним категоријама теретних возила.

  Више
 • 09
  нов
  Оба Тимока испод редовне линије одбране од поплава

  За последњих 48 сати на територији Зајечара пало је близу 80 литара кише по метру квадратном. Према мерењима од 7 сати ниво Белог Тимока је 110 цм, а Црног Тимока 140 цм.

  Више
 • 24
  окт
  Санација моста на Белом Тимоку

  За санацију конструкције моста на Белом Тимоку, који води ка Великом Извору, Јавно предузеће „Путеви Србије“ издвојило је више од 13 милиона динара. Радови ће бити завршени наредних дана.

  Више
 • 24
  окт
  Израда насипа и чишћење јаруге у Грљану

  Град Зајечар са 2,6 милиона динара финансира радове на изради насипа на Белом Тимоку код Великог Извора и у Грљану, као и израду пропуста и постављање цеви код млекаре и чишћење јаруге у Грљану.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.