Вести

Почиње мапирање деце у руралним срединама Фото: tvbest.rs

Почиње мапирање деце у руралним срединама

У оквиру реализације програма „Заједнички програм за инклузију ромске деце и деце из осетљивих група“, Црвени крст Зајечар спроводи процес мапирања у угроженим руралним срединама. Програм се спроводи са циљем увида у број деце ван образовног система.

Сврха целокупног процеса је да се приступи деци ван образовног система, како би им се обезбедила подршка кроз мере институција локалне заједнице и Црвеног крста.

За кориснике овог пројекта обезбеђено је 50 пакета хигијене у вредности више од стотину хиљада динара. Већи број пакета биће подељен породицама из Аврамице које су обухваћене програмом мапирања.

Представници зајечарског Црвеног крста и представници Градске управе у среду, 28. октобра у 9.30 обићи ће мештане Аврамице како би сагледали проблем са којима се сусрећу корисници обухваћени процесом мапирања и поделили пакете.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 01
  авг
  Екипа Зајечара освојила 4. место на такмичењу "City Games"

  У финалу „City Games“ такмичења екипа Зајечара освојила је 4. место на Државном првенству у играма на води. Велико финале одржано је у Чачку, прво место припало је екипи града Суботице.

  Више
 • 18
  јун
  Ускоро фабрика у Зајечару! Посао за 2 000 људи!

  Након обиласка Бољевца, Сокобање и Књажевца председник се обратио окупљеним грађанима у центру Зајечара. На почетку свог обраћања Вучић се извинио грађанима због 25 минута кашњења, а затим је говорио о планираним улагањима у овај део Србије, најавивши запошљавање 2.000 људи у Зајечару.

  Више
 • 13
  мај
  Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

  У Зајечару је јуче одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије . Након свечаног дефилеа од Трга ослобођења до Центра за културу у Котлујевцу, у центру је одржан пригодан културно-уметнички програм.

  Више
 • 08
  мај
  Премијера представе „Ђелем, ђелем“

  У зајечарском театру ће 10.маја бити изведена премијера представе „Ђелем, ђелем“ по тексту и у режији Жора Иванова, редитеља из Бугарске, истакао је на прес-конференцији Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта Тимочке крајине –Центра за културу „Зоран Радмиловић“

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.