Вести

Почиње мапирање деце у руралним срединама Фото: tvbest.rs

Почиње мапирање деце у руралним срединама

У оквиру реализације програма „Заједнички програм за инклузију ромске деце и деце из осетљивих група“, Црвени крст Зајечар спроводи процес мапирања у угроженим руралним срединама. Програм се спроводи са циљем увида у број деце ван образовног система.

Сврха целокупног процеса је да се приступи деци ван образовног система, како би им се обезбедила подршка кроз мере институција локалне заједнице и Црвеног крста.

За кориснике овог пројекта обезбеђено је 50 пакета хигијене у вредности више од стотину хиљада динара. Већи број пакета биће подељен породицама из Аврамице које су обухваћене програмом мапирања.

Представници зајечарског Црвеног крста и представници Градске управе у среду, 28. октобра у 9.30 обићи ће мештане Аврамице како би сагледали проблем са којима се сусрећу корисници обухваћени процесом мапирања и поделили пакете.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.