Вести

Траиловићев одстрел кичицом

Траиловићев одстрел кичицом

Својом првом самосталном изложбом у галерији Радул беговог конака зајечарским љубитељима уметности представио се Драгомир Траиловић „Шљиварски“, пасионирани заљубљеник у природу и лов, који је своје импресије дивљим животињама и лепотом нетакнуте природе овековечио серијалом слика „Уловљени покрет“.

"Прву слику сам урадио 2013. године и до сада сам насликао 30 слика са мотивима лова. Ово је моја прва изложба, а за годину дана планирам да урадим и нову поставку", рекао је Драгомир Траиловић, аутор изложбе.

"Право је задовољство радити посао који волите, а Драгомир Траиловић је овом изложбом успео да споји два задовољства - лов и уметност. У име града Зајечара честитам му на изложби. Овом изложбом почео је програм под називом Зајечарско лето 2015, чији је циљ очување народне традиције и промоција културних и туристичих потенцијала Зајечара", истакла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

Снага са којом Траиловић слика, његов однос према боји, композицији говори нам да се ради о талентованом човеку. Таленат је дар Божји и Траиловић га има“, написао је, између осталог, Зоран Констадиновић, водич Народног музеја у Зајечару, као своју препоруку Зајечарцима да посете изложбу Драгомира Траиловића, а њега прихвате ка будућег уметника.

Поставку "Уловљени покрет" љубитељи уметности моћи ће да разгледају до 15. јула у галерији Радул беговог конака у Зајечару. Организатор изложбе је Установа Центар за културу и туризам, а покровитељ град Зајечар.

Драгомир Траиловић је рођен у Зајечару 1954. године. Од малена је гајио љубав према ликовној уметности, коју је успео да споји са још једном својом великом љубављу – ловом! Драгомир Траиловић бави се ловом дуже од 30 година.

Потпуна посвећеност овој пасији и изузетно залагање, резултирали су избором на место председника Ловачког удружења „Краљевица“ из Зајечара, где је у знак признања за савесно, максимално и одговорно ангажовање и изванредне заслуге у унапређењу ловства одликован Орденом за ловачке заслуге Ловачког савеза Југославије и Златним ловачким орденом Ловачког савеза Републике Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.