Вести

''ДАН ЗА НАС'' 23. ЈУНА У ЗАЈЕЧАРУ – ИНСПИРАЦИЈА, МОТИВАЦИЈА И ДРУЖЕЊЕ ЗА МЛАДЕ

''ДАН ЗА НАС'' 23. ЈУНА У ЗАЈЕЧАРУ – ИНСПИРАЦИЈА, МОТИВАЦИЈА И ДРУЖЕЊЕ ЗА МЛАДЕ

На заједничком састанку града Зајечар и пројекта “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“ који у оквиру Немачке развојне сарадње спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије, договорено је да се Зајечару 23.06.2023. године одржи догађај за младе под називом ''Дан за нас''.

''Дан за нас'' је догађај фестивалског типа на коме ће млади из Зајечарског и Борског округа имати прилику да са публиком поделе своје успешне приче и идеје за боље друштво, повежу се са својим вршњацима и тако инспиришу и мотивишу друге младе у својим заједницама.

Ово је трећи по реду ''Дан за нас'' а претходна два која су се одржала у Владичином Хану и Костолцу окупила су преко 200 младих из Пчињског, Јабланичког, Подунавског и Браничевског округа. Након Зајечара, овај догађај сели се на север, у Западнобачки регион, где ће се и одржати последњи ''Дан за нас'', 12. августа.

''Дан за нас'' одржава се у оквиру пројекта Перспективе за младе у руралним срединама у Србији који има за циљ унапређење економских, социјалних и културних могућности младих у Србији, а намењен је младима од 18 до 30 или 40 година старости, када су у питању припадници осетљивих друштвених група: повратници из иностранства, жене, етничке мањине …

У оквиру овог пројекта спроводе се различите активности сарадње са младима ради мотивисања и оснаживања да активно учествују у обликовању своје заједнице, финансирања иницијатива које млади сами осмишљавају и реализују ради побољшања квалитета њиховог живота у заједници, отварања нових економских могућности за младе у одрживој пољопривреди и сеоском туризму, као и подршке јединицама локалне

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.