Вести

КРОС серија РТС-а 17. маја у Зајечару: Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса

КРОС серија РТС-а 17. маја у Зајечару: Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за изузетну организацију Кроса

На састанку у Градској управи Зајечар најављен је 34. по реду Крос РТС-а, који се ове године одржава у знаку јубилеја, односно 100 година постојања Радио Београда, а као награду за изузетност приликом организовања и одржавања Кроса РТС-а у Зајечару, оснивач и директор Кроса Стеван Ковачевић уручио је Велики сребрњак градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу.

Крос серија РТС-а биће одржана 17. маја и окупиће и овог пролећа предшколце, основце и средњошколце, који ће се надметати у трци за титулу најбољег, на зајечарској Краљевици.

-Ова сарадња траје већ деценију и по, скоро две. Драго ми је да је директор Кроса Стеван Ковачевић поново са нама. Ова прича се шири у квалитету. Град Зајечар ће се заиста потрудити да максимално све подржи, сад имамо и много боље услове око новог стадиона на Краљевици, тако да ћемо урадити све да створимо најбоље услове, јер смо годинама освајали трофеј Кроса за најбољу организацију, рекао је овом приликом градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Стеван Ковачевић се захвалио граду Зајечару што Крос толико година живи.

-Велика захвалност за тај дуги живот припада и те како граду Зајечару. Зајечар заједно са Лесковцем иницирао је трансформацију Кроса РТС-а. Од једнодневног такмичења које је било у Сремској Митровици, Крос РТС-а данас живи 365 дана. Садржи три такмичарска дела, неколико образовних сегмената и више уметничких целина. Овде са мном су и доцент Гордана Степић, аутор образовних сегмената. Ту је и Мирјана Пајић, програмски директор Издавачке куће ’Klett’, која је ове године партнер Кроса. Сви заједно су заслужни што Крос толико траја и чини кораке од седам миља и то практично сваког тренутка. Колико вреди Зајечар на челу са Миланом Станковићем и Игором Божиновићем који је од ове године оперативни директор Кроса РТС-а, то је заиста велико признање за овај град. Верујем да ће Зајечар тамо с јесени бити успешан домаћин Крос серије. Ове године приредићемо и изложбу и биће ту разних неких догађаја,истакао је директор Кроса РТС-а Стеван Ковачевић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.