Канцеларија за младе - Активности

Догађај за младе Young Čejndžeri- Активирај рурал у омладинском клубу Гамзиград

Догађај за младе Young Čejndžeri- Активирај рурал у омладинском клубу Гамзиград

Омладински клуб у Гамзиграду биће домаћин првог у низу догађаја за младе под називом Young Čejndžeri- Активирај рурал који ће се одржати у четвртак 18.априла у периоду од 17.00 до 20.00 часова.

Поред Гамзиграда, овај догађај одржаће се и у Владичином Хану, Обреновцу, Власотинцу и Прокупљу током априла и маја ове године. На овим догађајима млади ће имати прилику да чују инспиративне приче својих вршњака из краја који су осмислили и спровели најразличитије иницијативе у својим заједницама, од културних до еколошких, и тако унапредили квалитет живота младих.

На догађају ће бити представљене и активности и програми који су реализовани у претходном периоду уз подршку ГИЗ-а и Фондације Ана и Владе Дивац, као и програми подршке који се очекују у наредном периоду за младе из руралних средина.

Након регистрације учесника, у 17:30 часова, одржаће се панел дискусија на тему "Активизам у руралним срединама" на којој ће говорити:

- Ања Станојевић, амбасадорка омладинске политике града Зајечара, учесница конкурса омладинског фонда, иницијатива „Узми или остави“ и „Б2“ неформалне групе ГимзаЗА,

-Бобан Радосављевић, учесник кампа за младе, иницијатива за подизање свести о злоупотреби психоактивних супстанци „Кад мислиш да ти је лепо, изгледа да и није тако“,

-Никола Голубовић, координатор Омладинског клуба у Гамзиграду ,

- Неда Ивковић, амбасадорка омладинске политике града Зајечара

Панел дискусију ће водити Јована Михајловић, амбасадорка омладинске политике града Зајечара.

Након тога, могућности за подршку младима из руралних средина у наредном периоду представиће Миа Вукић Витомировић, координаторка Канцеларије за младе града Зајечара, Миљан Рашић, председник удружења „Друштво Рома“ и Данијела Рашић, иницијатива за формирање инфо координатора у школама.

Од 18:30 часова у великој сали Дома културе одржаће се радионица "Бувљак идеја“. Методом „World caffe“- а, дефинисаће се видови подршке који највише одговарају младима у руралним срединама и пружиће се прилика за размену идеја и инспирација коју ће спровести Асоцијација за развој одрживих заједница – ТОЦ.

Серијал догађаја за младе под називом Young Čejndžeri- Активирај рурал реализује се у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње "Перспективе за младе у руралним срединама у Србији", који у сарадњи са Министарством туризма и омладине спроводи ГИЗ.

Циљ пројекта је да се унапреде културне, економске и социјале могућности за младе у руралним срединама а једна од мера подршке односила се управо на опремање омладинског клуба у Гамзиграду и подршку у креирању програма за младе који ће се у њему спроводити. На овај начин млади из Гамзиграда и околних села добили су своје место за окупљање, дружење и едукацију.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.