Вести

У ОРГАНИЗАЦИЈИ СРЕДЊИХ ШКОЛА УЗ ПОДРШКУ ГРАДА: ЗАЈЕЧАРСКИ МАТУРАНТСКИ ПЛЕС 30.МАЈА!

У ОРГАНИЗАЦИЈИ СРЕДЊИХ ШКОЛА УЗ ПОДРШКУ ГРАДА: ЗАЈЕЧАРСКИ МАТУРАНТСКИ ПЛЕС 30.МАЈА!

Поводом неспоразума, неистина и гласина у вези са одржавањем већ традиционалног Матурантског плеса у Зајечару, данас је у Градској управи градоначелник Бошко Ничић одржао састанак са директорима средњих школа, представницима ученичких парламената, као и са представницом Канцеларије за младе.

Градоначелник је након састанка медијима рекао да се граду Зајечару нико из средњих школа није обратио поводом одржавања овог плеса.

- Иду гласине како је град Зајечар забранио одржавање Матурантског плеса, желим да разјасним неколико ствари: Ова манифестација се не одржава у читавој Србији, као што су неки хтели то да прикажу, па само зајечарска деца неће плесати, она се одржава у десетак градова у Србији, али то не значи ништа! Ми ћемо на свој начин, сада, онако како мислимо да приличи овом времену и тренутку у коме се налазимо, наравно организовати Матурантски плес, али не тако што ће нам неко одређивати цену и начин на који ћемо то радити, јер ми имамо изузетно способне професоре и паметну и способну децу, која знају да се организују и знају шта хоће, тако да ћемо од ове године ми организовати и увести „Зајечарски матурантски плес“. Све ће бити у организацији зајечарских средњих школа, као и ШОСО „Јелена Мајсторовић“, и биће око 500 матураната, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић и додао:

- Урадићемо тако да Матурантски плес ове године, сходно ситуацији у којој се налазимо, буде из два дела, из једног у коме ћемо одати пошту настрадалима у трагедијама које су нас задесиле, а други део и порука плеса ће бити то да живот треба да се настави, треба да размишљамо о новим генерацијама које долазе. Изабраћемо прикладне реквизите, обезбедити све што треба и град ће у томе активно учествовати и набавити све оно што се од нас буде тражило, поручио је Ничић након састанка.

Јована Михајиловић и Алекса Митов представници ученичких парламената средњих зајечарских школа изразили су задовољство што је град Зајечар изашао у сусрет матурантима, драго им је што су се све средње школе ујединиле, и најавили су да ће догађај обележити симболично и да ће овом приликом одати почаст настрадалима.

-Јако нам је драго што су нас представници града данас позвали да сви заједно седнемо у једној лепој атмосфери и направимо договор, имајући у виду тренутну ситуацију, рекао је Срђан Станојевић директор Гимназије у Зајечару.

Миа Вукић Витомировић испред Канцеларије за младе изјавила је да је управо суштина да млади активно учествују у омладинској политици и да буду део организације Матурантског плеса.

У плану је да се „Зајечарски матурантски плес“ одржи 30.маја.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.