Вести

Стигао кукуруз за сточаре Великог Извора: Град Зајечар организовао преузимање, паковање и транспорт за произвођаче

Стигао кукуруз за сточаре Великог Извора: Град Зајечар организовао преузимање, паковање и транспорт за произвођаче

Меркантилни кукуруз из робних резерви, по уредби Владе Србије, у Зајечару је добило 100 сточара, за 1056 млечних грла говеда.

Данас је подела кукуруза организована у селу Велики Извор. Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је рекао да је презадовољан овом врстом помоћи за сточаре и позвао произвођаче да конкуришу за субвенције у области пољопривреде.

-Ово је помоћ за све оне сточаре и произвођаче који на годишњем нивоу произведу од 12 хиљада литара млека и више. На годишњем нивоу, без мањих произвођача, производе између 4 ипо и 5 милиона литара млека, што је заиста лепа цифра, али морамо се трудити да буде још већа. Кукуруз је повучен из робних резерви, а град је обезбедио преко 2 милиона динара из буџетске резерве за превоз и паковање кукуруза. Милим да су сточари који добијају кукуруз задовољни, али и ми смо срећни што су Влада Републике Србије и Министарство пољопривреде организовали овакву помоћ, за коју је заједничким снагама издвојено око 10 милиона динара, рекао је у Великом Извору Бошко Ничић.

По уредби владе право на помоћ у меркантилном кукурузу имали су власници музних грла који годишње испоручују најмање 12.000 литара млека по грлу.

Град Зајечар укључио се да помогне сточарима у допремању кукуруза из складишта робних резерви у Петловачи. Након преузимања обезбеђено је и паковање кукуруза као и превоз до зајечарских села. У питању је количина од 253.440 кг ринфузног кукуруза намењеног за сточну исхрану музних грла.

У току марта месеца очекује се допремање целокупне количине и дистрибуција на 7 локација у највећим зајечарским селима. Циљ ове помоћи је очување сточног фонда.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.