Вести

У Зајечару одржан састанак са делегацијом кинеске компаније

У Зајечару одржан састанак са делегацијом кинеске компаније

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић данас је у кабинету угостио делегацију кинеске компаније, која је исказала интересовање за отварање фабрике у Зајечару.

-Данас сам, са својим сарадницима, имао задовољство да угостим делегацију кинеске компаније NAIPU MINING MACHINERY (NP), коју је предводио председавајући УО ове компаније господин Zheng Hao. Ова релативно млада кинеска компанија, основана 2005.године, која послује на пет континента, и сврстава се у ред лидера у производњи рударске опреме, исказала је интересовање за отварање своје фабрике, површине преко 30.000 м2, на територији нашег града. Очекујемо да након разговора у Развојној агенцији Србије (РАС) и са највишим државним руководством наше земље, донесу позитивну одлуку од које би наш град и грађани имали велике користи у будућности. Поред саме инвестиције вредне са њихове стране близу 25.000.000-€ директне инвестиције и запошљавања, у старту, више од 350 радника ту је и отварање “врата” за долазак других кинеских инвеститора, упошљавања наше грађевинске индустрије као и проширење ИЗ “Запад”, изјавио је након састанка градоначелник Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.