Вести

САСТАНАК У БЕОГРАДУ: Програм подршке локалној самоуправи и непосредном учешћу грађана у доношењу одлука

САСТАНАК У БЕОГРАДУ: Програм подршке локалној самоуправи и непосредном учешћу грађана у доношењу одлука

Председници 15 општина и градова у Србији, међу којима и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, састали су се данас са Jörgom Heeskensom саветником за привреду председника Републике Србије Александра Вучића. На састанку се разговарало о Програму подршке локалној самоуправи и већем и непосредном учешћу грађана у доношењу одлука на нивоу локалне самоуправе.

Учесници састанка су разменили искуства о досадашњем доприносу програма за подстицање учешћа грађана у доношењу одлука у локалним заједницама и о могућностима за привлачење нових инвестиција у 15 градова и општина.

,,Данас сам, са колегама из још десетак локалних самоуправа, у просторијама Установе културе “Пароброд” у Београду, имао задовољство да у организацији Konrad Adenauer фондације и HELVETAS-a Србија, присуствујем дебати посвећеној учешћу грађана на локалном нивоу у креирању трошења буџетских средстава и утицају на избор пројеката од интереса за грађане. Активну улогу у раду скупа узели су и господин Jorg Hesskens (саветник за привреду председника РС Александра Вучића), Jakov Devčić (нови директор канцеларије Фондације Konrad Adenauer у Србији) и Alexander Grunauer (вођа програма швајцарске организације “Helvetas”), рекао је после састанка градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

"Једна од главних тема данашњег састанка везана је за успостављање партиципације грађана у функционисању градова и општина, као и подстицање удруживања ради анимирања иностраних инвеститора. Веома је важно да активно подстичемо локалне самоуправе да буду проактивни у анимирању грађана како би заједно са њима радили на доношењу стратешких одлука које су важне за функционисање града или општине", рекао је Jörg Heeskens, саветник за привреду председника Републике Србије Александра Вучића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.