Вести

Почела 55. Гитаријада у Зајечару: Роконачелник Бил Гулд добио симболично кључеве Града Зајечара

Почела 55. Гитаријада у Зајечару: Роконачелник Бил Гулд добио симболично кључеве Града Зајечара

На Феликс Ромулијани код Зајечара, свечано је отворена 55. Гитаријада, а градоначелник Зајечара Бошко Ничић овом приликом предао је кључеве града овогодишњем роконачелнику Билу Гулду, фронтмену и басисти америчког бенда „Faith No More“.

Бил Гулд није први пут у Србији, али је први пут у Зајечару и одушевљен је, а како је истакао и веома почаствован што је овогодишњи роконачелник.

-Нисам очекивао да је Феликс Ромулијана тако добро очувана, детаљи на зидинама, заиста је невероватно. По први пут сам у Зајечару. Мислим да је савремена музика веома досадна и да нам је потребна нова музика, а њу ће донети млади људи. Снажно подржавам овај фестивал.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић подсетио је да је Зајечар престионица рокенрола.

-Велико ми је задовољство што смо вратили овај обичај да се Гитаријада отвара на Феликс Ромулијани, а још веће задовољство што ће роконачелник бити Били Гулд, наш амбасадор културе у Америци. Хвала му на томе!Велико је задовољство што је пристао да буде у Зајечару све време док траје Гитаријада. Ово је прилика да свет види шта је то што мали град Зајечар има, јер имамо велико наслеђе које носи овај рокенрол фестивал, истакао је Ничић.

На свечаном отварању 55. Гитаријаде наступила је група „ОПС“ из Смедерева, предвођена Слободаном Бодом Нинковићем и Јовицом Тишмом, који су 1979. године победили на 13. Гитаријади у Дому „ЈНА“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.