Канцеларија за младе - Активности

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ИЗРАДЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ИЗРАДЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Град Зајечар обавештава заинтересовану јавност о почетку израде Стратегије за младе града Зајечара за период 2023 - 2029. године, у складу са чл. 32. и 34. Закона о планском систему Републике Србије („Службени гласник РС”, број 30/18).

Скупштина града, на седници одржаној 22. јуна 2022. године, донела је Одлуку о изради Стратегије за младе града Зајечара за период 2023 - 2029. године. Наведеним стратешким документом, успоставља се основ за даљи развој и унапређење омладинске политике, са посебним освртом на здравље и благостање, безбедност и запосленост младих у заједници. Поступак усвајања Стратегије (који поред осталог подразумева укључивање заинтересованих страна у све фазе доношења документа јавне политике), у потпуности се спроводи у складу са прописима којима се уређује плански систем у Републици Србији. Спровођење консултацијa са заинтересованим странама, планирано је у наредном периоду на више начина (у виду округлих столова, упитником, у писаној форми итд...).

Имајући у виду све наведено, Град Зајечар позива заинтересовану јавност да достави своје предлоге за омладинску политику и унапређење положаја младих до 15. августа, на електронску адресу omladina@zajecar.info, а све младе од 15 – 30 година да попуне упитник како бисмо заједничким снагама створили услове за бољу будућност младих у нашој заједници.

Упитник се налази на следећем линку:https://forms.gle/Ss4qAbmXJKAD6vzEA

За приступ упитнику, доступан је и QR код.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.