Вести

Кључ града уручен Роконачелнику Петру Пеци Поповићу

Кључ града уручен Роконачелнику Петру Пеци Поповићу

На свечаном пријему у Еуроклубу у Зајечару градоначелник Зајечара Бошко Ничић уручио је кључеве града новинару и рок критичару Петру Пеци Поповићу, новом роконачелнику 52. Гитаријаде.

Ничић је на пријему изразио задовољство што су кључеви града отишли у праве руке.

-Изузетно ми је задовољство што ове године управљање градом, по традицији коју смо успоставили Бора Ђорђевић, фронтмен Рибље Чорбе, који на жалост није овде, и ја, сваке године управљање градом, на сва три дана, ове манифестације којом се Зајечар поноси и поносиће се још много стотина година, буде у рукама оног који је заслужан за роцк анд ролл и његову традицију. Господине Поповићу предајем вам кључеве града и управљање градом док траје ова манифестација и хвала вам пуно што сте прихватили ову дужност, рекао је Ничић.

Нови роконачелник Зајечара Петар Пеца Поповић је на свечаној церемонији уручења кључева града рекао да је изузетна част и задовољство добити кључеве града.

-Ја сам први пут на овој Гитаријади био 1972. године, 1978. године био сам председник жирија, 1986. добио сам плакету али ово је част која сасвим има другу тежину. После Боре Ђорђевића, Бруна Лангера, Галета, Неше, Моше, оригиналног Зајечарца из Златних прстију, после Радомира Михајловића Точка, ја представљам оне људе који нису никад били на бини, али су 50 година придржавали бину у разним неприликама и олујама да се не преврне, и да они на бини могу свој таленат и своје вредности да представе свом граду, својој држави и шире. Обавеза роконачелника налаже да не заборавимо све пионире који су омогућили да дођемо до 2018. године, да се подсетимо на све оне људе који су ову Гитаријаду од Дома ЈНА довели до овог дивног простора, да се подсетимо од оне мале и смешне бине из 1970. године са озвучењем које је једва радило, до ове бине која изгледа и звучи светски и која групама које први пут излази на ту бину, пружа могућност да на њој стоје уз највећа имена из овог региона и пионире роцк анд ролла из света који долазе и чине част, не само Зајечару, већ и музици и традицији коју Гитаријада означава и представља, истакао је Поповић.

На свечаној церемеонији уручене су плакете пријатељима и спонзорима Гитаријаде -Пивари Хеиникен Србија, Јотелу, Штрабаг-у, Компанији РТБ Бор, ЈКСП „Зајечар“, ЈКП Водовод, ЈКП „Тимок одржавање“, Николић превозу и Фабрици Каблова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.