Вести

Почела обука за писање пројеката

Почела обука за писање пројеката

У Градској управи Града Зајечара данас је почела обука за писање пројеката према стандардима Европске уније.

Предавачи су виши саветник за развој пројеката и подизање капацитета у холандској фондацији “СПАРК” и Владимири Пандуров, менаџер пројеката у програмима европских интеграција.

“Циљ ове тродневне обуке је да полазници науче како се пишу пројекти, односно да се морају поклопити њихове потребе, захтеви ЕУ и пратећа техничка документација. Иако већ 10 година обучавамо људе, и даље се дешава да има грешака у писању пројектне документације и због тога губимо велика средства. Сада су, за пројекте ИПА 2 мало виши захтеви и другачије теме, али су у питању и већа средства. Млади људи, и не само они, због тога морају бити потпуно обучени за писање пројеката", истакао је Владимир Пандуров.

Обуком је обухваћено 26 полазника.

Обуци су присуствовали и представници амбасаде Азербејџана, Анара Ајамова, први саветник амбасаде, Алзаду Хасанов, заменик председника Културног центра Азербејџана и Наталију Попесцу, извршни директор Привредне коморе Азербејџана.

Госте из амбасаде Азербејџана данас је примио и градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић, са сарадницима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.